ClickCease

Centrcam

Centrcam is een Kickstarter project dat werd ontworpen door voormalige Apple medewerkers. Deze grijze “donut” levert maar liefst 4K aan resolutie en is daarmee een regelrechte “scherpschutter”! De Kickstarter was echter niet succesvol en de toekomst voor deze 360 camera is onzeker..

Mogelijkheden

360 graden beelden met een verticale resolutie van 1080 pixels is indrukwekkend te noemen. In de cirkel bevinden zich vier camera’s die overigens ook alleenstaand kunnen werken voor traditionele opnames. Je kunt ook time-lapse opnames maken met een resolutie van 20MP, wat in feite vier plaatjes van 5MP aan elkaar gemonteerd zijn. De camera is ook uitgerust met drie microfoons voor een surround sound. De body is spatwaterdicht en kan niet compleet onder water gebruikt worden. Er is wel een concept ontworpen voor een waterdichte behuizing. Er is 8GB opslagcapaciteit aan boord en een LED lichtkrans aan de bovenzijde.

Conclusie

In de perspublicaties wordt steeds genoemd dat het team voorheen bij Apple werkte. Dat is vaak een teken van expertise, oog voor detail en een hoge kwaliteit. Maar de Kickstarter bleek niet succesvol genoeg. Ook valt op dat de promotiefilm van de ontwikkelaars foutjes laat zien. De camera’s hebben regelmatig een afwijkende lichtsterkte en witbalans waardoor het “stitchen” van de vier camerabeelden niet geheel succesvol verloopt. Ook is de camerabehuizing niet standaard waterdicht. Het is niet duidelijk of deze 360 camera echt uit gaat komen, er is volop concurrentie van andere fabrikanten die betere specificaties bieden en reeds verkrijgbaar zijn. Centrcam moet eens goed nadenken over hun product en wie weet maken ze ooit een glorieuze comeback…net als Apple…

Specificaties Centrcam

  • resolutie video 6900×1080 met 24, 25, 30 fps
  • resolutie foto 20MP (4x5MP)
  • ingebouwde microfoon
  • Wifi en Bluetooth verbinding
  • Verwijderbare accu met 120 minuten gebruiksduur
  • 8GB ingebouwd met mogelijkheid voor MicroSD kaart uitbreiding
Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.