ClickCease

China in de ban van Virtual Reality

China is een land met een enorme bevolking waar momenteel een opkomende middenklasse ontstaat. Net als in elke cultuur gaan deze mensen op zoek naar vernieuwing, met Virtual Reality hebben ze in China precies gevonden waar ze naar op zoek zijn. HTC maakt slim gebruik van deze opkomende markt met speciale VR Arcades, maar dit is nog slechts het begin.

 

Een echt stad met Virtual Reality

East Lake VR Enterprise Park wordt een complete echt stad waarin Virtual Reality een belangrijke rol speelt. Waar wetenschap en technologie ingezet worden om het leven aangenamer te maken. Het is nog te vroeg om een reis te boeken, deze stad bestaat nog niet. Bekijk zelf de visie in deze promotionele videoclip:

 

HTC wordt VVV

Voor toerisme in China moet je voortaan bij HTC zijn. In samenwerking met het nationale bureau voor toerisme in China hebben ze het “China VR Tourism Cloud Data Service Platform” opgezet met als doel 200.000 reisagentschappen de mogelijkheid te bieden VR te gebruiken, waarmee ze informatie kunnen verschaffen aan de bezoeker. Hiervoor heeft HTC een virtueel magazine platform ontwikkeld met de naam “Vivepaper”. Door een speciale QR code te scannen kun je een virtuele presentatie bekijken. Vivepaper werkt overigens ook met andere VR headsets waaronder smartphone systemen, maar de HTC vive is big in china. Op dit moment zijn er 11 Vivepaper magazines beschikbaar met ruim 5000 panorama videoclips.

In China komen realiteit en virtueel samen

Voor de meeste mensen zijn VR headsets nog te duur, of ze zijn te gecompliceerd om te gebruiken. Dat geldt voor consumenten in de hele wereld, ook in China. Omdat ze daar al gewend zijn aan de gaming cafés is de overstap naar VR Arcades niet zo groot. Chinezen omarmen VR technologie in elk aspect van de samenleving waaronder toerisme. HTC presenteert zich ook in deze markt als belangrijke speler. Voor de meest innovatieve technologie op gebied van VR en AR moeten we voorlopig nog onze ogen richten op Silicon Valley, voor toepassingen kunnen we beter China in de gaten houden.

Is een VR Arcade in China iets te ver weg voor je? Je kunt ook een HTC Vive Huren, dan kun je virtueel een bezoek brengen aan China, of ergens anders!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.