Chinees Nreal wil voor AR-bril zijn wat Apple is voor smartwatches

Nreal

De Chinese AR-ontwikkelaar Nreal heeft verdere serie C-financiering gebruikt om een nieuw AR-bril te lanceren. Het nieuwe product heet Nreal Air en is gericht op beginnende consumenten om het aantal gebruikers te laten groeien door een stijlvoller ontwerp en een lager prijskaartje. Deze productlancering komt in Nreal’s plannen voor om een platform leider te worden binnen consumenten AR. Via hun platform, genaamd Nebula, verleiden ze AR-applicaties om op hun platform te staan.

VR expert Nreal Air

Nreal maakt gebruik van verdere financiering om AR-consumenten tot zich te trekken

Nreal kondigde hun aankomende product Nreal Air aan, op de markt gebracht voor AR-consumenten, nadat de Chinese AR-maker eind september 2021 aankondigde dat ze verdere serie C-financiering hadden ontvangen van kapitaalinvesteerders.

CEO en oprichter van Nreal, Chi Xu, zei tegen CNBC over hun plannen bij het toewijzen van het extra geld, “(we zijn van plan) om die markt (China) volgend jaar te betreden, en ook de VS en misschien meer landen…”

Terwijl de Amerikaanse marktuitbreiding niet werd aangekondigd, was de nieuwe, meer lichtgewichte AR-bril, Nreal Air dat wel.

VR expert Nreal Air

De Air heeft een goedkopere prijs en houdt:

  • Een 90Hz micro-OLED scherm met een pixeldichtheid van 49 PPD.
  • In staat om content te delen tussen verschillende AR-brillen.
  • Weegt slechts 77 gram.

Maar door het ontbreken van een camera aan de voorkant, ontbreekt het aan ruimtelijk inzicht en hand tracking.

De productlancering van Nreal en de functies van de Air kwamen er toen ze merkten dat consumenten de AR-bril voornamelijk gebruiken om gestreamde content te bekijken, in tegenstelling tot andere taken.

Xu stelt: “Consumenten zijn tegenwoordig op zoek naar een lichtere AR-bril die langer meegaat en uitsluitend bedoeld is voor het streamen van media…”

In Korea bijvoorbeeld werd bij het consumentengedrag van Nreal’s eerste productaanbod “…vastgesteld dat 78% van onze gebruikers de Nreal Light gebruikt om streaming content te bekijken…”

Zowel de 2020 Nreal Light als de aankomende Nreal Air moeten via een kabel met een smartphone worden verbonden, aangezien het apparaat gebruikmaakt van zijn User Interface – platform – genaamd Nebula.

Wat de vraag oproept: wat is de langetermijnstrategie van Nreal?

VR Expert Smartphone apps

Wat zijn de plannen van Nreal voor de Nreal Air?

Het lagere prijskaartje van Nreal Air geeft aan dat ze zich met de AR-markt richten op een ander consumentensegment.

Xu zegt: “Dit product (Nreal Air) met een lager prijspunt, kan veel gemakkelijker doordringen in die andere markten, zoals China en elders…”

In wezen is Nreal met hun twee AR-brillen aanwezig in twee verschillende marktsegmenten van de AR-consumentenmarkt.

De Nreal Light is omvangrijker en heeft meer functies, dus zijn waardepropositie is meer gericht op technologieliefhebbers. Terwijl de nieuwe Nreal Air, met zijn lagere prijs, stijlvoller ontwerp en lichter gewicht, is gericht op de vroege meerderheid om hun gebruikersaantallen te laten groeien.

Waarom is dat?

Omdat de visie strategie van Nreal is om voor smart/AR brillen te worden, wat Apple is voor smartwatches.

VR Expert Chi Xu

Nreal streeft ernaar om een veelzijdig platform te bouwen, een bekend en immens winstgevend technologie business model. Ze zijn van plan om dit te bereiken door middel van hun besturingssysteem, Nebula, om software-ontwikkelaars te verleiden om apps te lanceren binnen hun AR-bril.

Maar om een nieuw platform succesvol te laten zijn, heeft het gebruikers nodig om ontwikkelaars aan te trekken, en om ontwikkelaars aan te trekken, heeft de Nebula meer gebruikers nodig.

Dit is de reden waarom Nreal de stijlvollere en goedkopere Air heeft gelanceerd – om hun aantal gebruikers te vergroten, de stap te zetten naar deze rol binnen consumenten AR en ervan te profiteren.

De aankondiging van het Air-product komt ook op een moment dat er prognoses voor de AR-industrie zijn vrijgegeven, die voorspellen dat de industrie van 2021 tot 2028 met 43,8 procent per jaar, van 17,67 miljard dollar in 2020 tot een verwachte omzet van 340 miljard dollar in 2028. Het software segment van deze AR-industrie zal naar verwachting het snelst groeien.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.