ClickCease

Chinese TCL kondigt twee nieuwe smart glasses aan

vr expert - leiniao air tcl nxt wear air

TCL, bekend van zijn smart glass NxtWear G en andere producten op het gebied van consumententechnologie, heeft op CES2022 twee nieuwe AR-smart glasses aangekondigd: een opvolger en lichtere variant van de NxtWear G en een bril die zich nog in de conceptuele fase bevindt. Deze twee apparaten markeren de volgende iteratie en het gebruik van de waveguide-lens technologie, terwijl het verder TCL’s intenties om een aanwezigheid in de AR-markt te vestigen bevestigt.

TCL kondigt twee smart glasses aan op CES2022

Het Chinese bedrijf TCL (Telephone Communications Limited) betreedt de wereld van de smart glasses met twee toestellen: één op komst en het andere nog in de prototypefase.

Leiniao AR

De eerste smart glass bevindt zich in de conceptfase en lijkt meer op een transparante bril, met de naam Leiniao AR.

In het algemeen wil TCL een aantal functies van de smartphone vervangen, vergelijkbaar met wat smartwatches ook willen bereiken. Stefan Streit, CMO van TCL’s, geeft toe dat ze zich bewust zijn van de complicaties en onbekende use cases van smart glasses in het algemeen. Vergelijkbaar met de originele Google Glass in 2012 en de ontvangst daarvan. Stefan zegt: “We hebben het gevoel dat er nog veel vraagtekens zijn bij hoe dit werkt in deze AR-wereld,” vervolgt hij in gesprek met CNET, “en die zijn nog niet beantwoord.”

In wezen markeert dit de reden waarom de Leiniao AR-bril zich nog steeds in de prototypefase bevindt.

TCL Nxt Wear Air

Het tweede paar is TCL NxtWear Air: een lichtere, ongebonden variant van TCL’s huidige NxtWear G-bril. Deze iteratieve upgrade is bedoeld voor entertainment- en productiviteitsdoeleinden, maar dan in een slankere, stijlvollere en lichtere behuizing. Een vormfactor en comfort die alleen mogelijk zijn dankzij het ontwerp van de waveguide lens, die recentelijk in massaproductie is genomen, waardoor de vloedgolf van dunne en lichte AR-brillen die vandaag de dag op de markt te zien is, mogelijk is geworden.

vr expert - tcl nxt wear air

De NxtWear Air wordt gepositioneerd onder de twee slogans “Pocket Cinema” en “Personal Style” en neemt het op tegen Nreal Air en Oppo Air. De Air biedt ook gebruiksmogelijkheden zoals het inbellen in videovergaderingen, routebeschrijvingen gesuperponeerd op je omgeving, snel foto’s nemen en delen, meerdere virtuele schermen en vensters voor werk tonen en zelfs je auto starten.

Voorlopig hebben de twee TCL brillen nog geen releasedatum. Maar TCL hoopt werkende versies te kunnen tonen tegen Mobile World Congress in februari van dit jaar.

TCL Nxt Wear Air specificaties

  • Lens technologie: binoculair met behulp van de optische holografische golfgeleider ontwerp.
  • Beeldscherm: Micro-LED 1080p resolutie, 47 pixels per graad, werkend op 60 Hz.
  • Processor: Qualcomm 4100 processor.
  • Gewicht: 75 g, met 30% minder gewicht dan de Nxt Wear G.
  • FOV en waargenomen scherm: 140-inch scherm bekeken op 4 meter afstand (13 ft), met een beeldhoek van 47 graden.
  • Aanpasbaarheid: twee verwisselbare frontlenzen.

vr expert - tcl nxt wear air

Conclusie

Het Chinese technologieconglomeraat TCL kondigde op de CES van dit jaar aan dat het verder sleutelt aan dunne en lichte AR-brillen. Namelijk een opvolger van zijn Nxt Wear G product en een conceptglas met beperkte aankondigingen. Zoals de CMO van TCL erkent, kunnen de use cases en eerdere privacyproblemen met smart glasses nog steeds een uitdaging vormen voor consumenten.

Over het algemeen zorgt een toename van AR-brillen, mogelijk gemaakt door lagere productiekosten van het geavanceerde waveguide lensontwerp, voor een golf van releases van AR smart glasses waar TCL nu deel van uitmaakt. 

We zullen zien hoe de twee smart glasses het zullen doen op het Mobile World Congress in februari van dit jaar en volgen hoe TCL zijn smart glass zal positioneren nu de concurrentie heviger wordt.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.