ClickCease

Chipfabrikant Qualcomm toont referentieontwerp smartglass

qualcomm ar bril

Qualcomm heeft deze week haar referentieontwerp voor smartglasses getoond, de Qualcomm AR Smart Viewer. Het bedrijf hoopt hiermee de ontwikkeling van toekomstige AR-gadgets en smartglasses te versnellen.

Qualcomm AR Smart Viewer; een blauwdruk voor AR headsets

Het referentieontwerp is een soort blauwdruk waarmee bedrijven sneller, eenvoudiger en goedkoper hun eigen augmented reality brillen maken. Het bedrijf brengt de headset dus niet op de markt maar een headset gebaseerd op het ontwerp wordt halverwege dit 2021 verwacht.

VR EXpert | ontwerp Qualcomm ar bril

Specificaties van het referentiemodel

De bril beschikt over twee full HD, 90 Hz refresh rate schermen wat zorgt voor vloeiend beelden op een hoge resolutie. Het field of view is net zoals bij headsets zoals de Hololens beperkt, zo’n 45 graden.

AR Smart View meerdere displays

De bril beschikt ook over motion-tracking, hand-tracking en twee camera’s om objecten in de omgeving te kunnen plaatsen. De AR Smart Viewer moet via USB-C verbonden worden aan een Android of Windows device maar Qualcomm werkt aan een draadloze oplossing.

Overeenkomsten Lenovo ThinkReality A3 en de Qualcomm AR Smart Viewer

Qualcomm zegt dat de bril in parallel is ontworpen aan de Lenovo ThinkReality A3. De twee brillen hebben veel overeenkomsten in hardware en gebruik. Naast dezelfde chips en sensoren worden deze vooral als gebruikt voor het tonen van virtuele schermen.

3D modellen met de AR Smart Viewer

Het XR1 platform

Fabrikanten kunnen ook gebruik maken van het XR1 Platform van Qualcomm,  wat gebruik maakt van dubbele zwart-wit camera’s, die zes vrijheidsgraden (6DoF) en beeldstabilisatie mogelijk maken. De M4000 maakt al gebruik van dit platform.

Qualcomm AR Smart Viewer

De chips van Qualcomm bevinden zich al in de meeste stand-alone AR- en VR-headsets die momenteel op de markt zijn, waaronder de Realwear HMT-1, HTC Vive Focus Plus en de Pico G2 4K.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.