ClickCease

Cisco breidt uit van video naar AR-vergaderingen met Webex Hologram

vr expert - webex

De Amerikaanse multinational Cisco, die IT-oplossingen produceert en verkoopt, heeft onlangs een AR Meetings-platform toegevoegd aan zijn portfolio van webgebaseerde ervaringen. De fotorealistische en holografische AR-vergaderruimte oplossing heet Webex Hologram en neemt het op tegen Varjo en Meta (het voormalige Facebook).

Wat heeft Cisco aangekondigd?

De 36-jaar oude Amerikaanse multinational Cisco Systems heeft besloten zijn aanwezigheid binnen de gedecentraliseerde werkomgeving uit te breiden met een AR-vergaderplatform genaamd Webex Hologram. Het AR-vergaderplatform zal worden toegevoegd aan de Webex-suite.

VR Expert - webex

Cisco heeft sinds de pandemie geprofiteerd van de sterke groei in de markt voor virtuele samenwerking en concurreert met Microsoft Teams, Google Meet en Zoom. De laatste kende een explosieve groei tijdens de pandemie.

Maar op dit moment zijn de grote drie op het gebied van videovergaderingen Microsoft, Zoom en Cisco, en de concurrentie is heviger geworden. Deze context ligt aan de basis van Cisco’s strategische stap naar holografische AR-oplossingen: het evolueren van hun videosoftware naar augmented reality.

Wat is Webex Hologram?

Webex Hologram met de slogan: “de toekomst van samenwerking is hier” is een platform dat ofwel een Magic Leap of Microsoft Hololens nodig heeft om te functioneren. Webex Hologram is een holografische en fotorealistische productoplossing die in staat is 3D-renders van de deelnemers aan de vergadering weer te geven. Horizon Workrooms maakt gebruik van avatars. Deze geavanceerde oplossing wordt gerealiseerd door Cisco’s cloud rendering technieken, waarbij de deelnemers aan uw vergaderingen deels online worden gerenderd en het andere deel lokaal op de AR headset, waardoor een real-time holografisch effect ontstaat. Dit vermindert overigens ook wat rekenkracht die nodig is om zo’n veeleisende technologische oplossing te draaien door deze op te splitsen in de cloud.

Vervolgens zijn er vragen gesteld over de bandbreedte vereisten aangezien de vergaderingen gedeeltelijk worden gestreamd. Hier belooft Cisco dat zijn oplossing met zijn compressie algoritmen over het huidige internet, zelfs LTE, kan draaien.

Momenteel is Webex Hologram alleen open voor selecte klanten via een pilot programma, met plannen om het platform uit te breiden naar Beta, openstelling voor meer bedrijven.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.