ClickCease

Consumentenversie Samsung Gear VR ziet het licht tijdens Oculus Connect

In september vind het jaarlijkse Oculus Connect event plaats waar traditiegetrouw een aantal interessante aankondigingen worden gedaan. Naast meer informatie over de Oculus Rift wordt hoogstwaarschijnlijk de consumentenversie van de Samsung Gear VR getoond.

Compatibiliteit Gear VR

De consumentenversie van de Gear VR is lang in ontwikkeling geweest en het is nog niet duidelijk met welke smartphone deze gaat werken. Het eerste model werkte met de grotere Note 4 variant en de laatste zogenaamde Innovator Edition was geschikt voor de recent gelanceerde Galaxy S6 (Edge) telefoons. De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren en het is nog niet duidelijk welke telefoon in de consumentenversie geplaatst moet worden.

samsung gear vr

Op Reddit was een post te vinden waarin een gebruiker aangaf dat de recent aangekondigde Note 5 waarschijnlijk niet geschikt is voor Gear VR. Op het apparaat was namelijk geen firmware te vinden gerelateerde aan de Gear VR, zelfs geen Oculus applicatie.  De kans is dus groot dat de Note 5 niet compatibel gaat zijn met de eerst ‘echte’ mobiele vr bril.

Koop nog geen telefoon voor vr..

De geruchtenmolen ging helemaal op volle gas toen DE John Carmack aangaf dat je nog even moest wachten met het kopen van een telefoon tot na Oculus Connect. Wat dit exact betekend is onduidelijk maar ons lijkt het
onwaarschijnlijk dat er eind september nog een nieuwe telefoon wordt aangekondigd.

john carmack telling people not to buy a phone for vr

Het zou Samsung sieren wanneer ze de consumentenversie in elk geval compatibel maken met de zeer kort geleden gelanceerde Samsung Galaxy S6 telefoons.  Deze telefoons zijn tenslotte nog maar enkele maanden oud. De kans dat er een nieuwe telefoon wordt gepresenteerd enkele en alleen voor de Gear VR is hoogst onwaarschijnlijk. Wij houden onze vingers gekruist voor S6 comptabiliteit.

September brengt  verlossing

Het is dus nog compleet onduidelijk welke kant Samsung en Oculus op gaan met de Gear VR. Het apparaat ontbrak opvallend tijdens de bekendmaking van de Note 5 en de outdoor versie van de nieuwe Galaxy, de S6+. Het is dan ook vrijwel zeker dat ergens tussen 23 en 25 september er meer duidelijkheid komt.  Wellicht dat er tijdens de IFA aan het begin van volgende maand al iets bekend wordt gemaakt.

Wij kunnen in elke geval niet wachten want de Gear VR is absoluut de beste mobiele vr bril die wij geprobeerd hebben. Wil je alvast in de stemming komen? Huur een VR bril en kijk samen met ons uit naar eind september.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.