ClickCease

Daydream eerste indruk

Google behoorde tot de eerste grote bedrijven die Virtual Reality voor het voetlicht bracht. Met Google Cardboard maakte ze VR technologie bereikbaar voor een groot publiek. Met Daydream nemen ze de volgende stap op weg naar een hoogwaardige, mobiele VR ervaring. Nu dit nieuwe platform is gelanceerd kunnen we nog niet direct oordelen over de kwaliteit, er is wel meer duidelijkheid over de potentie van Google Daydream.

DayDream VR Kopen

Daydream voor Pixel

Het Daydream platform werkt op basis van Android 7.1 “Nougat”. Hoewel het de bedoeling is dat Daydream in de toekomst ondersteund wordt door vele merken en modellen is het systeem momenteel voorbehouden aan de Pixel en Pixel XL smartphones van Google zelf.

Daarmee is het vooralsnog een redelijk gesloten systeem, net als de Gear VR van Samsung. De vergelijking met deze mobiele headset is onvermijdelijk; de Samsung VR headset werkt ook op Android met een gesloten systeem (van Oculus) en is te gebruiken met een kleine selectie toestellen.

Google Daydream

Daydream View

Naast de Daydream software en de Google Pixel smartphone heb je ook de Daydream View headset nodig. Deze mobiele smartphone houder is uitgerust met twee lenzen die ongeveer dezelfde kijkhoek bieden als de Samsung Gear VR. Toch lijkt het beeld wat kleiner.

De View headset sluit niet geheel af, daarmee kun je in de toekomst ook andere smartphones gebruiken met afwijkende formaten. Dat heeft helaas tot gevolg dat er wat licht binnen kan komen, dit verstoord het beeld enigszins. De Daydream geeft gelukkig weinig condensvorming op de lenzen tijdens het gebruik.

De View is uitgerust met een touchpad, helaas is deze niet echt goed voelbaar. De externe controller is wel een goede accessoire, hiermee kun je eenvoudig navigeren en spellen spelen. Voor $79,- krijg je een compleet set inclusief controller.

Daydream Kopen

Daydream Apps

Een VR systeem staat of valt met de keuze aan apps, nu zijn er slechts 10 apps te downloaden met 41 extra apps in de planning voor het einde van het jaar. Het spel Wonderglade door de makers van Bait! Is gratis maar wel met in-app aankopen.

Het schietspel Hunters Gate kost 6 dollar. Er zijn ook gratis apps waaronder CNN, BBC en NYT. De selectie is momenteel nog erg gericht op een Engelstalig publiek. YouTube is compleet vernieuwd met een interface die speciaal gemaakt is voor VR. De huidige selectie apps is nog erg mager, zeker gezien het aantal Cardboard apps dat al verkrijgbaar is.

Voorlopige Conclusie

Daydream van Google heeft potentie, het succes hangt wel af van het aantal smartphone fabrikanten die geschikte toestellen gaat maken. Hoewel Samsung ook heeft toegezegd toestellen te ontwikkelen zijn ze de directe concurrent met hun eigen Gear VR headset.

Dat is een product met veel meer apps en de link met Oculus Rift. Daydream is niet langer een droom maar werkelijkheid, in 2017 zullen we zien of het niet een nachtmerrie wordt voor Google.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.