ClickCease

Daydream View nu al afgeprijsd

Wordt de Daydream van Google een nachtmerrie? Slechts twee maanden na introductie wordt de Daydream View headset al afgeprijsd van $79,- naar $49,-. Dat is een behoorlijke prijsverlaging voor een nieuw product. Wat is er aan de hand, en moet Google zich zorgen maken?

 

Google is niet tevreden

Hoewel Google geen harde uitspraken doet lijken ze niet tevreden te zijn met de verkopen van de Daydream View headset. Ze hebben andere telefoonfabrikanten die Daydream compatibel smartphones maken gevraagd de View gratis mee te leveren.DayDream VR Kopen

Dat is een strategie die voor Samsung succesvol is gebleken met de Gear VR met 1 miljoen gebruikers per maand. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat Google überhaupt verbaasd is over de verkoopcijfers. Er zijn volop redenen om NIET een View te kopen:

  • Laten we beginnen met de reden die voor ons van belang is; in de Benelux wordt de Daydream View helemaal niet geleverd. Alleen in Duitsland zijn er mondjesmaat Views headsets aangeboden.
  • Na twee maanden zijn er slechts drie smartphones die werken met het nieuwe Daydream platform; de Google Pixel, de Pixel XL en de Moto Z van Motorola. Andere smartphones zijn aangekondigd maar liggen nog niet in de winkel.
  • Het aantal apps voor Daydream is zeer laag als je het aanbod vergelijkt met die van de Gear VR en Google’s eigen Cardboard.
  • Het design is leuk, de afstandsbediening is interessant maar het blijft een smartphone houder, er is geen extra hardware om de ervaring te verbeteren in tegenstelling tot de directe concurrent Gear VR.
  • De Pixel smartphone die samen met de pixel werd onthuld werd matig ontvangen, de prestaties zijn niet opvallend en de prijs ligt in het hoogste segment.
  • Het textiel is leuk bedacht, maar je kunt ze niet personaliseren, Google Cardboards bedrukken is erg populair bij bedrijven!

We zullen stoppen voordat de marketing afdeling van Google depressief wordt. En we verwelkomen graag een leuke Pixel XL smartphone inclusief Daydream View op de redactie om uitgebreid te testen. Dan moet je ze wel naar Nederland sturen, misschien kun je hier meer verkopen? Wij als VR expert zouden eerder de Pico G2 4K kopen.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.