ClickCease

De 5 voordelen van het gebruik van AR remote maintenance

VR Expert - HoloLens 2 Display

Augmented reality wordt gebruikt in alle stadia van de bouw, van het eerste ontwerp tot het informeren van belanghebbenden of hulp ter plaatse door experts. In een voorgaand artikel gingen we al in op de mogelijkheden van werken op afstand met Augmented Reality.

In dit artikel zullen we ons richten op AR Remote-maintenance en de voordelen die deze nieuwe technologie te bieden heeft. De bouw gaan innovaties hand in hand met beproefde methoden. De voorbeelden die hier worden vermeld, laten zien hoe samenwerking en service zijn geëvolueerd. 

VR Expert | AR Remote assistance

5 voordelen van het gebruik van AR-onderhoud op afstand

1. Sneller werken dankzij Augmented Reality

Wanneer geschoold personeel aankomt op het werk, hebben ze meer nodig dan hun kennis, ze hebben ook het juiste gereedschap nodig. Dit kan een stapel handleidingen, schema’s of een pneumatische boormachine of een speciale schroevendraaier zijn.

Onderhoud met Augmented Reality op afstand helpt niet bij het aanschaffen van de hardware maar komt goed van pas tijdens het gebruik. Met augmented reality is het mogelijk om enorme hoeveelheden informatie vooraf op de AR headsets te laden, zoals RealWear HMT 1 of Hololens

VR Expert | RealWear HMT-1 remote assistance

De werknemer kan specifieke gegevens laden. Bij geavanceerdere modellen is het zelfs mogelijk om optische herkenning te gebruiken, waardoor software de situatie kan evalueren. De volgende stap is het inschakelen van AR Remote maintenance, waarbij een persoon de medewerker ter plaatse assissteert.

Door een-op-een communicatie kan het probleem snel worden opgelost omdat alle digitale en communicatiemiddelen direct beschikbaar zijn. 

VR Expert| Remote Expertise RealWear

De RealWear HMT 1 Remote Support Software is een veel gebruikte AR software bij onderhoud op afstand.

2. Overal een expert met AR

U kunt uw beste technicus sturen, maar zelfs de expert kan niet alles weten. Het is vanuit zakelijk oogpunt ook niet slim om één persoon te trainen met bovenmenselijke vermogens.

Het is veel logischer om een ​​aantal mensen op te leiden met solide vaardigheden die tegelijkertijd aan verschillende zaken kunnen werken. Met augmented reality-software kan een expert worden gecontacteerd door een van uw algemene technici.

Soms is een snelle blik van een deskundige op kantoor voldoende om een ​​probleem op te lossen. Naast gecentraliseerde expertise is het ook mogelijk om een ​​collega in te schakelen die momenteel op een andere locatie werkt. Er zijn apparaten met tweerichtingscommunicatie, waarmee een netwerk van experts kan communiceren. Hierdoor ontstaat een sterk netwerk van expertise waarop u kunt vertrouwen.

VR Expert - RealWear Remote expertise

3. Veiliger werken remote maintenance 

Bij het uitvoeren van onderhoud is veiligheid altijd een prioriteit. Als er iets defect raakt vanwege schade, degradatie of een constructiefout. Zal de persoon ter plaatse grote voorzorgsmaatregelen moeten nemen tijdens het werk. Meer mensen betekent een groter risico, dus het aantal werknemers ter plaatse moet worden beperkt.

Met remote maintenance kan het aantal mensen ter plaatse worden verminderd, wearables maken interactiviteit mogelijk zonder het apparaat aan te raken, wat zorgt voor meer beweging en mobiliteit. Natuurlijk zorgt de extra informatie die voorhanden is bij het gebruik van AR headsets voor een veiligere werkomgeving.

Tenslotte; Met een augmented reality-headset kan de technicus zich bewust blijven van de omgeving, omdat het niet nodig is om tijdens het werk naar papieren handleidingen of een scherm te kijken. 

VR expert | remote expertise Vuzix RealWear

4. Kosten besparen  met augmented reality

In elke sector spelen kosten een rol. In de bouw is kwaliteit natuurlijk een prioriteit, maar het budget is altijd op de een of andere manier beperkt. AR onderhoud op afstand is een investering die zichzelf terugverdient door de efficiëntie te verhogen.

Bovengenoemde voordelen zijn van toepassing, sneller en veiliger werken betekent minder kosten voor personeel en verzekeringen. Omdat zowel AR hardware als software schaalbaar zijn, kan de apparatuur worden geregeld met minimale uitgaven en met maximale inkomsten.

Werken op afstand

De tarieven in de bouwsector zijn hoog voor klanten, maar concurrerend met kleine marges. Op een kosteneffectieve manier werken is essentieel om in bedrijf te blijven. Innovatieve technologieën met een schaalbare infrastructuur spelen een grote rol bij het verlagen van de kosten.

Zo kun je op het gebied van werk en opleiding meer bereiken in minder tijd met een kleinere groep mensen met behoud van kwaliteit en flexibiliteit. 

Werken op afstand

De Vuzix Blade AR bril is een comfortabele oplossing dankzij zijn gewicht,

5. Tevredenheid

Het is moeilijk om tevredenheid te meten, het is tenslotte een subjectief criterium. Bij een bouwproject zijn veel stakeholders betrokken. De ontwikkelaar, de professionals die het project uitvoeren en de klanten / huurders / kopers die de panden gaan gebruiken.

In elke fase is de mate van tevredenheid belangrijk, service en ondersteuning zijn twee factoren die de tevredenheid beïnvloeden. Dit is een ander gebied waar onderhoud op afstand met AR een rol kan spelen. Bijvoorbeeld in de vorm van een medewerker die een service van hogere kwaliteit kan leveren dan voorheen.

Deze technologie kan je ook gebruiken als klant, zowel makelaars als klanten langs de lijn. Met hulp op afstand kan je als bedrijf problemen rechtstreeks met klanten en gebruikers oplossen, hierdoor hoef je niemand naar de locatie te sturen.

Werken op afstand

Waarom AR tools werken bij onderhoud op afstand

De aanpak voor het bouwen van AR-tools verschilt niet veel van het bouwen van constructies in het echte leven. Wanneer je ons als klant  benaderd met een vraag dan wordt er een passende oplossing aangeboden die wij opbouwen vanuit expertise en technologische mogelijkheden. Augmented reality heeft het voordeel dat het schaalbaar, vloeiend en responsief is op veranderende eisen.

AR onderhoud op afstand is een voorbeeld van innovatieve technologie die tevens dient als waardevol hulpmiddel voor elk bouwbedrijf. 

Meer weten over Remote maintenance?
Wij geven u vrijblijvend advies!

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.