De belangrijkste verschillen tussen de Pico 4 en de Pico Neo 3 Link

VR Expert - Neo 3 vs 4 Featured Image

In dit artikel belicht ik de belangrijkste verschillen tussen de onlangs uitgebrachte Pico 4 en zijn voorganger, de Pico Neo 3 Link VR Headset.

Schermresolutie

De verbeterde schermresolutie van de Pico 4 resulteert in een betere visuele ervaring. De Pico 4 heeft een schermresolutie van 2160 x 2160 pixels per oog in vergelijking met de Neo 3 Links 1832 x 1920 pixels per oog.  Dit is een toename van ongeveer 30%, wat een veel scherper beeld oplevert. 

Daarnaast heeft de Pico 4 een gezichtsveld van 105 graden vergeleken met de 98 graden die u krijgt op de Pico Neo 3 Link. Het gezichtsveld speelt een belangrijke rol bij het realisme van de VR-ervaring, omdat u hierdoor meer van de virtuele wereld tegelijk kunt zien. 

Tot slot kan de Pico 4 een meer gedetailleerde ervaring bieden. Door de hogere resolutie heeft de Pico 4 ook de pixels per inch verhoogd tot 1200 in vergelijking met de Links 770 pixels per inch, wat resulteert in meer pixelinformatie en een scherper beeld van hogere kwaliteit.

Lichtgewicht ontwerp en verhoogd comfort

De Pico 4 is veel lichter dan de Pico Neo 3 Link zonder bandjes. De Pico 4 weegt 296 gram in vergelijking met de 390 gram van de Neo 3 Link. Het lichtgewicht ontwerp is mogelijk gemaakt door de introductie van de innovatieve pancake lenzen in de Pico 4, in vergelijking met de Fresnel lenzen in de Neo 3 Link. Dankzij de pannenkoeklenzen neemt het beeldscherm van de headset slechts ⅓ van de ruimte in beslag die de Neo 3 Link nodig had. 

VR Expert Pico 4 vs Neo 3

Het eindresultaat is dat het apparaat comfortabeler te dragen is door de lichtere constructie. Dit maakt lange periodes van gameplay veel comfortabeler.  

Controllers

De controllers van de Pico 4 hebben een grote ontwerpwijziging ondergaan. Bij de controllers is de tracking ring aan de bovenkant van de controller vervangen door een meer verdeelde ring. De Pico 4-controller heeft nu een tracking-ring die rechtsboven begint en diagonaal over de bovenkant van uw hand naar linksonder loopt.  Dit zorgt voor een nauwkeurigere tracking door de betere verdeling van de sensoren. 

VR Expert - Pico controller comparison

Verder voelen de controllers ook veel comfortabeler en beter gebouwd aan. Dit komt deels door de nieuwe vorm en de indeling van de 2 AA-batterijen in het apparaat. 

De nieuwe controllers hebben ook verbeterde haptiek, waardoor de VR-ervaring beter wordt.

Tracking

De Neo 3 Link was uitgerust met 4 geïntegreerde camera’s, gelijkmatig verdeeld over de headset, met 2 aan de bovenranden van het apparaat en 2 aan de onderranden. De Pico 4 heeft dezelfde indeling met één verschil, namelijk de toevoeging van een vijfde geïntegreerde camera aan de voorkant van het apparaat. Deze camera is een 16MP RGB camera die niet alleen de tracking op de Pico 4 verbetert, maar ook mogelijke deadzones vermindert die op de Neo 3 Link te vinden waren wanneer de controllers te dicht bij het apparaat kwamen. 

De extra camera maakt ook full color passthrough mogelijk op de Pico 4, vergeleken met de Neo 3 Link die alleen mono passthrough had. De kleurenpassthrough op de Pico 4 betekent dat u de echte wereld om u heen in real time kunt ervaren met de headset op. Met sommige apps zal het nu ook mogelijk zijn om de virtuele en echte wereld op een natuurlijke manier te mengen, wat niet mogelijk was met mono passthrough.

VR Expert - Pico 4 Gaming

Streaming

De Pico 4 heeft geen ingebouwde displaypoort zoals de Neo 3 Link. Dit betekent dat bekabeld streamen op de Pico 4 niet wordt ondersteund. De Pico 4 ondersteunt echter verbeterde Wiresless Streaming die mogelijk wordt door het gebruik van een speciale streaming dongle voor het apparaat. Hiermee kan draadloos worden gestreamd in 4K bij 90Hz. 

Prijs van de Pico 4

De prijs van de Pico 4 is opvallend. De 128GB-versie kost slechts € 429 inclusief BTW. Dit is minder dan de Pico Neo 3 Link die € 449 inclusief BTW kost.

VR Expert - Pico 4

Dat de prijs van de Pico 4 128GB-versie lager is dan die van de Neo 3 Link moet niet worden verward met een minder hoogwaardige VR-headset. De Pico 4 is een premium en nieuwe generatie apparaat met uitstekende functies.

 

De 256GB-versie van de Pico 4 kost € 499 inclusief btw en is daarmee iets duurder dan de Pico Neo 3 Link vanwege de extra opslagcapaciteit.

Technische specificaties

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de specificaties van de Pico 4 en Pico Neo 3 Link.

Pico 4Pico Neo 3 Link
Scherm4K+4K
Resolutie4320 x 2160 pixels3664 × 1920 pixels
Refresh rate72/90 Hz60/72/90 Hz
Pixels per inch1200 Pixels Per Inch770 Pixels Per Inch 
Zichtbaar gezichtsveld105°98°
Lens typePancakeFresnel
ProcessorQualcomm Snapdragon XR2Qualcomm Snapdragon XR2
Gewicht586 gram620 gram
Opslag (ROM)128 GB / 256 GB256 GB
RAM8 GB6 GB
TrackingInside-Out 6DoF met 5 geïntegreerde camera’sInside-Out 6DoF met 4 geïntegreerde camera’s
Levensduur van de batterij3-4 uur3 uur
Prijs€429 (128 GB)

€499 (256 GB)

€ 449

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.