De belangrijkste verschillen tussen de Varjo Aero & Varjo VR-3

VR Expert - Varjo headsets

Het Finse Varjo™ – de leider in krachtige XR / VR hardware en software, heeft onlangs hun nieuwe Varjo Aero VR headset uitgebracht voor de prosumer en bredere zakelijke VR. Maar wat zijn de verschillen tussen de generatiesprong van Aero en de “resolutierevolutie” van VR-3?

Ontworpen met Varjo’s partners

“Varjo Aero maakt professionele VR en levensechte kwaliteit toegankelijker dan ooit.”
          – Unity Forma, partner van Varjo

De Varjo VR-3 headset is ontworpen voor krachtig ontwikkelgebruik: het vereist krachtige hardware-apparatuur. Terwijl de Aero is gericht op schaalbare implementaties, hetzij voor brede werknemer onboarding en opleiding, prototype testen, of als publiekstrekker tijdens conferenties.

Varjo heeft samengewerkt met partners over de hele wereld en een toegankelijkere Aero VR-headset ontworpen om de mogelijkheden die VR te bieden heeft compleet te maken.

VR Expert - Varjo Aero

“Varjo Aero is het volgende niveau van VR. Met edge-to-edge helderheid, levensechte natuurgetrouwheid en totaal comfort, heeft trainen in VR nog nooit zo dicht bij de echte ervaring gevoeld.”
          – Fabi Riesen, CEO van VRM Zwitserland

De Aero completeert het realiteitsportfolio van Varjo en komt een stap dichter bij de visie van immersieve virtuele teleportatie via hun Varjo Reality Cloud™-platform. Het doel van deze reality cloud is “om de oneindige rekenkracht van de cloud in te zetten om zowel het vastleggen als het delen van de gehele fysieke realiteit om ons heen mogelijk te maken”.

Kortom, partners hebben de Aero geprezen om zijn high-fidelity die geen concessies doet aan de schaalbaarheid. En een breed scala aan bedrijven heeft de VR-3 gebruikt voor toonaangevende R&D en hoogwaardige training en simulatie.

“De nieuwe Varjo Aero headset geeft de hoogwaardige graphics en authentieke immersie van Microsoft Flight Simulator een turbo-impuls.”
          – Jorg Neumann, hoofd van Microsoft Flight Simulator bij Microsoft

Uitmuntendheid in Beeldschermtechnologie

Op het scherm komt alles tot leven – daar is uitmuntendheid vereist. De Varjo VR-3 zorgt voor een fotorealistische onderdompeling dankzij de Full Frame Bionic-displaytechnologie die vergelijkbaar is met de resolutie van ons menselijk oog.
Terwijl de Aero de toegankelijkheid vergroot met een betaalbaarder en toch toonaangevende visuele getrouwheid dankzij de Biconvex non-Fresnel lenstechnologie, die meer licht doorlaat, wat resulteert in hogere contrasten en helderheid van rand tot rand. Al met al wordt de resolutie van de Aero over het 114-graden FOV verhoogd met een lichtgewicht vormfactor voor langdurig comfort.

VR Expert - Varjo lenses

Bovendien heeft Varjo eyetracking op de voorgrond geplaatst met hun 200hz tracking-mogelijkheid. Zelfs de kleinste nuances en tikjes in de biometrie worden geregistreerd. Waardoor trainingssessies en producttests efficiënt en diepgaand zijn.
Varjo heeft zelfs het volgen van de omgeving naar een hoger niveau getild door LiDAR en camera’s te gebruiken voor een nauwkeurige weergave tot 5 meter – 16 voet – rondom de drager. Ontwikkel bijvoorbeeld een fotorealistische cockpit met de VR-3 en zet die breed in met de Aero om toekomstige piloten te trainen.

Voor elke mogelijke toepassing

Varjo heeft zijn portfolio van reality-apparaten ontworpen om een holistische workflow te voltooien op basis van de inzichten van zijn partners om ondernemingen in staat te stellen uitmuntendheid te bereiken.

VR Expert - Varjo headsets

De Varjo VR-3 en XR-3 zijn high-end headsets die zijn gemaakt om de werkelijkheid met een ongeëvenaarde getrouwheid weer te geven. Ze maken veeleisende simulatie- en trainingsdoeleinden mogelijk. Zoals piloottrainingen die een snelle verversingssnelheid vereisen omdat vliegtuigen in de buurt aan de horizon duidelijk moeten zijn.
De superieure tracking van zowel handen als omgeving maakt ze ideaal voor medische training, zoals chirurgie-examens en gedecentraliseerde medische procedures.
Tot slot kunnen workflowoptimalisatie en productontwikkelingshoogtepunten worden bereikt met het gecombineerde gebruik van alle reality-apparaten van Varjo. Zo heeft de Japanse auto-conceptontwikkelaar Phario met de Varjo Lab Tools™ een kapitaalintensieve praktijk getransformeerd tot een kostenefficiëntere praktijk en door onderdompeling zelfs hun innovatieniveau verhoogd.

De laptopvriendelijke en draagbare Varjo Aero komt in het virtuele plaatje binnen marketing- en verkoop use-cases.
De grootschalige inzet maakt showroomervaringen mogelijk, publieksmagneten tijdens conferenties en evenementen, en een revolutionaire presentatie van grootschalige productmodellen zoals architectonische ontwerpen. Daarnaast heeft de prosumer gedecentraliseerde educatie en contentconsumptie nog nooit zo goed ervaren als met de Aero.

Overzicht van de verschillen tussen de Varjo headsets

HeadsetVarjo AeroVarjo VR-3
DisplayDual Mini LED LCDFull Frame Bionic Display™ met menselijk oog resolutie
Resolutie2880 x 2720 Pixel px per oog, 35 PPDFocus gebied (27 ° x 27 °) met 70 PPD uOLED, 1920 x 1920 px per oog

Een perifeer gebied op meer dan 30 PPD LCD, 2880 x 2720 px per oog

GezichtsveldHorizontaal 115 graden Horizontaal 115 graden
Refresh rate90 Hz90 Hz
Gewicht722 gram (inclusief hoofdband en contragewicht)598 gram met hoofdband
Prijs€1.990,-€6.990,-

Als u vragen hebt over de nieuwe functies van de Varjo VR-3 en de nieuwe Aero headsets, neem dan contact op met een van onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij helpen u graag verder of plannen een demo met u in.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.