ClickCease

De beste manier om een 360° video te tonen met een VR bril

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer een derde van de tijd van in een VR bril besteed wordt aan het kijken van video’s. Zowel 360° panoramische video als platte, traditionele video. Dat was misschien niet de virtuele toekomst die velen hebben voorspeld, maar VR headsets hebben bewezen een fantastisch medium te zijn om meeslepende video’s in een virtueel theater te bekijken.

Als je 360° ​​video wilt presenteren in een VR-bril met Kiosk modus voor zowel privé als openbaar gebruik, zijn er verschillende opties. Sommige hebben wat meer technische expertise nodig dan andere. Op deze pagina bekijken we de verschillende opties voor het bekijken van video content op een virtual reality bril. 

Lees meer over wat de kiosk modus voor VR headsets is.


Verschillende soorten 360 video’s voor je VR bril

Hoewel de belangrijkste attractie immersie panoramische video is, is er meer te presenteren dan 360° video in een VR bril die je koopt. Dit zijn de verschillende formaten:

  • Gewone platte video weergegeven als een rechthoekig scherm.
  • Stereoscopische 3D-video weergegeven als een rechthoekig scherm.
  • 180° platte video weergegeven op een gebogen scherm.
  • Stereoscopische 3D-video van 180° weergegeven op een gebogen scherm.
  • 360° video weergegeven op een volledig meeslepend scherm.
  • Stereoscopische 3D-video van 360° weergegeven op een volledig meeslepend scherm.

Alle opties kunnen online of offline worden bekeken, het streamen van video kan buffer problemen veroorzaken als gevolg van een zware internetbelasting.

Video streamen naar je VR bril

Een van de gemakkelijkste manieren om 360° video op een VR headset te presenteren, is het streamen van de video. Het is niet nodig om grote bestanden naar het interne geheugen te downloaden. Door compressie kan de kwaliteit worden verminderd, maar voor puur gemak kan het een oplossing bieden.

  • Internetbrowser: Afhankelijk van het apparaat kan je de standaard internetbrowser gebruiken om video’s online te lokaliseren en te streamen, net zoals op een pc of laptop. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke methode, maar het stelt de gebruiker wel in staat om online video’s op een virtueel scherm te ervaren.
  • YouTube: Je kunt de browser gebruiken en naar YouTube navigeren, het is ook mogelijk om een ​​aangepaste app te installeren, indien beschikbaar voor het apparaat. YouTube bevat zowel platte, 180° als 360° video die wordt weergegeven op een virtueel scherm.
  • Netflix: De populaire streamingdienst voor series en films biedt ook een app voor verschillende virtual reality platformen. Op dit moment bieden ze geen 3D of 360° inhoud, dus de immersie is niet optimaal. Het zorgt wel voor een thuisbioscoop ervaring op elke locatie.

Offline video
Voor al het gemak van het streamen van video zijn er ook beperkingen zoals hogere compressie, buffering op langzame verbindingen en natuurlijk de afhankelijkheid van internet. Bij evenementen of in een vliegtuig is het streamen van 360 video misschien geen optie. Gelukkig bieden de meeste (standalone) VR-headsets een galerij-app waarmee lokaal opgeslagen inhoud kan worden afgespeeld.

Afhankelijk van het apparaat kan je de inhoud downloaden nadat je het hebt gekopieerd van een SD-kaart of overgezet met een kabel. Eenmaal opgeslagen in het interne geheugen (en gelokaliseerd in een map die toegankelijk is voor de app), kan je de video’s afspelen zonder een internetverbinding.

Raadpleeg de handleiding van de VR headset of app-bibliotheek om de foto / videogalerij applicatie te lokaliseren. Er zijn ook alternatieve weergave apps van derden beschikbaar met verschillende functies, zoals ondertiteling of geavanceerde 3D instellingen.

Kiosk-modus

Met sommige headsets en ook wat technische expertise is het mogelijk om het apparaat in de ‘kioskmodus voor virtual reality apps’ te schakelen om de functionaliteit van het systeem te beperken. Dit kan je gebruiken voor presentaties in een professionele omgeving,. Bijvoorbeeld als je een commerciële video aan potentiële klanten wilt laten zien. Er zijn tal van bedrijfstoepassingen voor deze modus, helaas bieden de meeste fabrikanten deze modus niet standaard aan.

Virtuele bioscoop

Er zijn enkele videospeler-apps beschikbaar waarmee de gebruiker een virtueel theater kan betreden, zelfs met een specifieke stoel opdracht. Door gebruik te maken van de microfoon kan het publiek communiceren, zoals in een gewone bioscoop. Om deze functie te laten werken, moet de inhoud toegankelijk zijn vanaf een locatie die de video zonder vertraging of buffering naar meerdere apparaten pusht. Wat makkelijker is gezegd dan gedaan.

Offline virtuele bioscoop

Wil je tijdens een evenement 360° video laten maken en vervolgens presenteren in een VR headset? Dat kan met de VR Sync-software van Owl VR. Met deze applicatie kan je op een onbeperkt aantal VR apparaten de zelfde video afspelen en dat door jou alleen wordt bestuurd. Het is een offline applicatie om een ​​perfecte synchronisatie van de apparaten te garanderen. Het is mogelijk om afspeellijsten te maken en individuele berichten van de host naar een van de kijkers te sturen.

Zoals je kunt zien, is virtual reality hardware het ideale platform voor het bekijken van video content van hoge kwaliteit. Zowel privé als met een publiek. Er is voldoende geschikte hardware en software, hoewel het enige expertise vereist om het te gebruiken. Raadpleeg een gespecialiseerd bedrijf om alle mogelijkheden te ontdekken.

Meer weten over onder ander 360° video’s?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.