De beste VR Oculus Quest 2 games 2022/2023

beste quest 2 games - vr expert

Oculus/Meta Quest 2 is de best verkochte virtual reality headset op de markt. Met deze populariteit is er een expansieve bibliotheek van VR-inhoud beschikbaar. Daardoor kan het moeilijk zijn om te weten welke spellen uw tijd en geld waard zijn. Dus om u te helpen kiezen, hebben wij onze keuzes voor de beste Oculus Quest 2 VR games voor 2022/2023 op een rijtje gezet!

In dit artikel vindt u:

 • Tabel van de beste Quest 2 games
 • Half-Life: Alyx
 • Resident Evil 4 VR
 • Beat Saber
 • Microsoft Flight Simulator
 • Zenith
 • Population: One
 • Blade And Sorcery: Nomad
 • SuperHot VR
 • I Expect You To Die 2: The Spy And The Liar
 • Star Wars: Vader Immortal Trilogy
 • Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge
 • Journey of the Gods
 • Walkabout Mini Golf
 • The Walking Dead: Saints & Sinners
 • Jurassic Park Aftermath
 • Ghost Giant
 • Little Cities
 • Echo VR
 • Onward
 • Moss
 • Until You Fall
 • Gorn
 • Pistol Whip
 • Green Hell VR
 • Resist
 • The Room VR: A Dark Matter
 • Eleven: Table Tennis
 • Ultrawings 2
 • A Township Tale
 • Demeo
 • Puzzling Places
 • Swarm
 • YUKI
 • Cubism
 • Ragnarock

Tabel van de beste Quest 2 games

TitelGenrePrijs
Half-Life: AlyxAction-Adventure$59.99
Resident Evil 4 VRAction-Horror$39.99
Beat SaberRhythm game$29.99
Microsoft Flight SimulatorFlight Sim$59.99
Zenith: The Last CityAction-Adventure RPG$29.99
Population: OneBattle Royale$29.99
Blade And Sorcery: NomadAction-Fighting$19.99
SuperHot VRFirst-Person Shooter$24.99
I Expect You To Die 2: The Spy And The LiarPuzzle Adventure$24.99
Star Wars – Vader Immortal: Episode IAction-Adventure$9.99
Star Wars: Tales from the Galaxy’s EdgeAction-Adventure$24.99
Journey of the GodsAction RPG$29.99
Walkabout Mini GolfArcade Mini Golf Sim$14.99
The Walking Dead: Saints & SinnersAction-Adventure Horror$39.99
Jurassic Park AftermathAction-Adventure$24.99
Ghost GiantAdventure$24.99
Little CitiesCity builder$19.99
Echo VRAction SportsFree-to-Play
OnwardShooter sim$24.99
MossAdventure puzzle$29.99
Until You FallAction RPG$24.99
Pistol WhipRhythm shooter$29.99
Green Hell VRSurvival, Action-Adventure$29.99
ResistAction-Adventure$19.99
The Room VR: A Dark MatterAdventure puzzler$29.99
Eleven: Table TennisTable tennis sim$19.99
Ultrawings 2Action Flying sim$24.99
A Township TaleEarly-Access, Adventure RPG, Survival$9.99
DemeoAdventure RPG, Strategy$29.99
Puzzling PlacesCasual Puzzler$14.99
SwarmArcade shooter$24.99
YUKIArcade shooter$19.99
CubismCasual Puzzler$9.99.
RagnarockCasual Rhythm$24.99

 

Half-Life: Alyx

Algemeen beschouwd als een van de beste virtual reality spellen die er zijn, Half-Life: Alyx, net als zijn geestelijke voorgangers, gebruik gemaakt van stellaire, op fysica gebaseerde mechanica. Wie zou er nee zeggen tegen het gooien van glazen flessen naar bewakers in een verbluffende en meeslepende wereld?

Om Half-Life: Alyx te spelen, hebt u een Oculus Link kabel nodig, want het is een exclusieve SteamVR titel, omdat de ontwikkelaar Valve Corporation is, het bedrijf achter het SteamVR platform.

Prijs $59.99.

Resident Evil 4 VR

Door u in de schoenen van Leon S. Kenned te verplaatsen, heeft Resident Evil 4 VR op elegante wijze de boeiend enge wereld van Capcom’s klassieke gameserie gerealiseerd. Dus als u in de stemming bent om wat gaten te schieten in langzaam naderende zombies, dan is Resident Evil 4 VR uw spel!

Capcom heeft zelfs samengewerkt met Meta om het spel te optimaliseren voor de Quest headsets.

Prijs $39.99.

Beat Saber

Beat Saber volgt de erfenis van muziek- en ritmespelletjes zoals Guitar Hero, en u snijdt door gekleurde blokken op de maat van het EDM-liedje dat u speelt. Bovendien moet u ondoordringbare muren en verwoestende bommen ontwijken, zodat u een goede workout krijgt!

Net als andere opmerkelijke muziekspelletjes kunt u uw eigen nummer installeren om te saber-jammen. Terwijl de nieuwste update voor Beat Saber multiplayer toevoegt, zodat u uw makkers kunt uitdagen in het zwaardenspel.

Prijs £22.99.

Microsoft Flight Simulator

Deze ontzagwekkende vluchtsimulator van Microsoft werkt alleen met een Oculus Link kabel zoals die ook op SteamVR te vinden is. Maar het is de moeite waard, want als u eenmaal het realisme ziet dat Microsoft bereikt heeft, zal uw geest geblazen zijn! En als u ooit in een uitstellerige bui bent, zoek dan eens op hoe ze dit realisme hebben weten te bereiken; het is fascinerend.

Prijs $59.99.

Zenith: The Last City

Terwijl de concurrentie voor een degelijke MMO voor VR schaars is, heeft Zenith: The Last City de meeste basics, plus enkele nieuwe functies zoals cross-play en functionaliteit over een breed scala van VR-headsets. U gaat in deze ervaring voor het potentieel van Zenith en een VR MMO, want er zijn veel bugs en kinks te verhelpen.

Prijs $29.99.

Population: One

Zeker, wij zijn het Battle Royale genre in videospelletjes, dat helemaal de rave was, voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat het genre niet ontzettend leuk is. En voor Population: One is het kernschietmechanisme solide, met enkele opmerkelijke VR-specifieke beklimmingen van muren die de titel immens verheffen.

Prijs $29.99.

Blade And Sorcery: Nomad

Nogmaals, dit is een van die VR-titels die nog wat meer bakken nodig hebben, maar wat er is, is meeslepend, en het potentieel is enorm. Blade And Sorcery: Nomad core combat is gevarieerd en bevredigend, met magie, in-world regels om de boel te kruiden, en swinging/piercing mechanics. En als dat nog niet genoeg was, hebt u de mogelijkheid van arenamodus met golven vijanden of rondsluipen in lineaire kerkers.

Prijs $19.99.

SuperHot VR

Sinds het originele Superhot op de PC uitkwam, zeiden de mensen dat het zou uitblinken als virtual reality titel. En boy zij hadden het niet mis. Het eenvoudige concept van de tijd beweegt alleen, als u beweegt lijkt bijna gemaakt voor VR. En ondanks de bullet-time, wordt SuperHot VR intens. Dit moet zeker in uw VR-gamebibliotheek zitten.

Prijs $24.99.

I Expect You To Die 2: The Spy And The Liar

In het vervolg op I Expect You To Die, I Expect You To Die 2 speelt u opnieuw de rol van Agent en probeert u een duivels mysterie op te lossen met hersenkrakers in overvloed. Met veel lachwekkende momenten is The Room VR: A Dark Matter 2 lichter en grappiger dan zijn voorganger.

Prijs $24.99.

Star Wars – Vader Immortal: Episode I

Hoewel het verleidelijk is om de hele trilogie aan te bevelen, is aflevering één de aftrap van het avontuur. Het verhaal zelf is geen wonder, maar het zwaardspel met het lichtzwaard is ongelooflijk boeiend en leuk! U hoeft niet langer te wensen en te fantaseren om een Jedi (of Sith) te zijn, want met deze Star Wars trilogie en het onderstaande spel kan dat werkelijkheid worden.

Episode one kost $9.99, met de andere twee afleveringen voor dezelfde prijs.

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge

Ik zie u op avontuur gaan naar de planeet Batuu, Tales from the Galaxy’s Edge’s verhaal is boeiend, in tegenstelling tot de Vader-serie hierboven. En ontwikkelaar ILMxLAB heeft de titel ook nog wat welverdiende ondersteuning na de aankoop gegeven met een DLC, die het spel verbetert.

Tales from the Galaxy’s Edge kost $24.99.

Journey of the Gods

Het dichtste wat u bij Zelda in VR komt is Journey of the Gods. Dit actie-avonturenspel speelt met perspectief, want in een first-person view gaat u de strijd aan met eindbazen, en in een third-person god-mode kunt u de spelwerelden in uw voordeel manipuleren.

Prijs $29.99.

Walkabout Mini Golf

Als u ooit minigolf gespeeld hebt en wenste dat de kleurige en fantasierijke hindernissen de werkelijke omgeving om u heen waren: Walkabout Mini Golf is voor u. U zult een tropisch paradijs, een met sneeuw bedekte kasteelruïne, en een dorre woestijn beleven, terwijl u solide minigolf-mechanica ervaart.

Neem het woord van CNET die zegt: “Briljant ontworpen… Serieus, u hebt geen idee hoe goed VR-minigolf is.”

Prijs $14.99.

The Walking Dead: Saints & Sinners

De zombie rage mag dan een beetje zijn weggeëbd, maar dat betekent niet dat The Walking Dead: Saints & Sinners niet één (en twee) blikken waard is. Saints & Sinners ziet u New Orleans doorzoeken, beschieten en besluipen in een vlezige campagne en ongelooflijke physics.

Prijs $39.99.

Jurassic Park Aftermath

Als u Jurassic World gezien hebt, laat dit u de nasleep beleven. Het heeft een meeslepend verhaal met ijzersterke puzzels en survival adventure mechanics. Ook zijn er genoeg Quest-dragers-etende Velociraptors om langs te sluipen en te ontwijken.

Prijs $24.99.

Ghost Giant

Ghost Giant is een spel uit twee delen. Ten eerste is het een verrukkelijke puzzelaar met inventieve kunst in een heerlijk serene omgeving. Het is amusant, charmant, en adembenemend in VR. Ten tweede behandelt het verhaal enkele ongelooflijk volwassen opvattingen over depressie, en levert het impactvolle vertelmomenten. Kortom, als u van virtual reality storytelling houdt, is Ghost Giant een must-play!

Prijs $24.99.

Little Cities

VR draait niet alleen om games in eerstepersoonsperspectief, maar ook third-person games kunnen ongelooflijke gameplay opleveren. En een van zulke titels is Little Cities. Deze schattige stadssim is casual en ontspannend, met eenvoudige managementmechanieken om u binnen te lokken.

Prijs $19.99.

Echo VR

Een van de weinige free-to-play spellen op deze lijst, Echo VR laat u futuristische robots verpersoonlijken om esport-achtige spelletjes te spelen in multiplayer. Oh, en had ik al gezegd dat het ook in zero-gravity is. Net als andere multiplayer-only spelletjes is het van het grootste belang dat er een bloeiende gemeenschap van spelers bestaat om te kunnen werken, en dat heeft Echo VR.

Echo VR Is gratis.

Onward

Onward gaat voor een realistische en tactische shooter-ervaring. Naar het voorbeeld van Rainbow Six: Siege, zult u draadloos moeten gaan, want veelvuldig wegduiken achter dekking zal een veel voorkomend verschijnsel zijn, dat u afschermt van intense vuurgevechten.

U kunt deze militaire en SWAT realistische shooter krijgen voor $24.99.

Moss

Moss is een actie-avontuur puzzelspel waarin u speelt als een schattige muis die een fantasierijke wereld verkent. Het maakte furore in 2019 toen het debuteerde, vanwege de hoge kwaliteit en het meeslepende verhaal.

Prijs $29.99.

Until You Fall

Het altijd belonende rogue-achtige genre is in staat om u urenlang verslaafd te houden en Until You Fall is daarop geen uitzondering. U vecht u een weg door kerkers in Souls-achtige gevechten van tweehandige messen. Hoewel de Dark Souls verwijzing daar ophoudt, want u wordt ondergedompeld in een neon esthetiek en synthwave muziek.

Prijs  $24.99.

Pistol Whip

Denk aan Beat Saber maar dan met geweren, en u hebt Pistol Whip. Het is snel en op sommige punten hectisch, en erg leuk. Geïnspireerd door Superhot en John Wick, zoeft u door gangen vol slechteriken die opgeblazen moeten worden. Als u deze shooter onder de knie hebt, voelt u zich vast en zeker een gun-fu!

Word John Wick voor $29.99.

Green Hell VR

Immersieve survival goed gedaan in virtual reality is betwistbaar de beste ervaring die u kunt hebben, en met Green Hell VR krijgt u een ongelooflijke survival VR ervaring. U kruipt in de huid van antropoloog Jake Higgins en verkent de even dodelijke als prachtige jungle van de Amazone. Bouw schuilplaatsen en bouwwerken met geknutseld gereedschap, vis, jaag, en vind het mysterieuze in uzelf met deze meeslepende titel.

Prijs $29.99.

Resist

Als u dierbare herinneringen hebt aan het webben van het verkeer van New York als Spider-Man, dan zal Resist in uw straatje passen. Deze VR RPG speelt zich af in een kwaadaardig technocratisch regime, waarin u puzzels moet oplossen, gewikkeld in een meeslepend verhaal.

Prijs $19.99.

The Room VR: A Dark Matter

The Room VR: A Dark Matter maakt deel uit van de The Room serie van bekroonde spellen. Het is een wandelsim met puzzel-oplossende mechanica. Het is een meeslepende detective-ervaring op een prachtige locatie, waarin u zult willen verdwalen.

Prijs $29.99.

Eleven: Table Tennis

Hoewel het enorm verbeterd is door tafeltennis add-ons voor uw Quest 2 controllers, levert Eleven: Table Tennis kwaliteit op simulatie-niveau aan de pingpong-ervaring. De beste beknopte lof die ik dit spel kan geven is dat het eerlijk gezegd beter aanvoelt dan tafeltennis in de echte wereld.

Prijs $19.99.

Ultrawings 2

Als Microsoft Flight Simulator u aanspreekt, maar u wilt een meer arcade(y) en cartooney gevoel, dan is Ultrawings 2 uw spel. Vergeleken met zijn voorganger biedt Ultrawings 2 leuke race- of hondengevechten gedurende meer dan 50 uur, met overvloedige hoeveelheden vliegtuigen en vliegvelden om vrij te spelen.

Dit vervolg kost $24.99.

A Township Tale

Eerst een waarschuwing; A Township Tale is een early-access titel, wat betekent dat er voortdurend inhoud wordt toegevoegd en bugs worden gladgestreken. Als dat gezegd is, levert dit open-wereld online adventure/survival spel iets werkelijk oog-openends op. Zijn overlevingsmechanica van het opbouwen van een stad vanaf nul en het knutselen van steeds geavanceerdere gereedschappen en uitrusting om indringers af te weren is iets om in de gaten te houden of om nu op te springen. En als u dat doet, zult u zich bij een bloeiende gemeenschap aansluiten.

Toegang tot deze titel in early access voor $9.99.

Demeo

Ondanks dat het klinkt als “demo”, staat Demeo algemeen bekend als een van de beste Quest titels, die inspringt op de populariteit van tabletop RPG’s. Deze VR RPG drijft u in procedureel gegenereerde kerkers, die ergens tussen de 5 minuten en 2 uur duren. En nog beter, ontwikkelaar Resolution Games voegt voortdurend inhoud aan deze titel toe.

Prijs $29.99.

Puzzling Places

Er zijn genoeg ontspannende en meditatieve ervaringen op SteamVR en in de Quest store. Maar een van de beste is Puzzling Places. Dit is een VR-puzzelspel waarin u fotorealistische 3D-objecten moet voltooien binnen de rustgevende virtuele omgeving, en waarbij u bijna zeker zult zijn dat u zichzelf zult vinden.

Prijs $14.99.

Swarm

Een spannende actie-shooter met grappling-hook mechanics die u ademloos zullen laten. Een lichte waarschuwing echter, Swarm kan wat lichte duizeligheid veroorzaken door het hectische schieten van drones in de lucht. “Dit spel is zeker voor alle mensen die een goede Zero Gravity ervaring willen,” zoals een recensent Swarm omschrijft, “en het gevoel willen hebben dat je in Attack On Titan zit.”

Prijs $24.99.

YUKI

YUKI is een combinatie van VR en rogue-achtige genres. Het is een arcade flying bullet-hell spel met meta-progressie op een echte rogue-achtige manier. In feite kunt u meerdere uren in YUKI verzinken, en het zal nog steeds intrigerend zijn.

Prijs $19.99.

Cubism

Cubism lijkt misschien een smartphone free-to-play spel, maar uiterlijk kan bedriegen, want het is een boeiende en ontspannende puzzelaar. Stel uw ruimtelijk denken op de proef met 90 kubuspuzzels die gespeeld kunnen worden metde  Quest 2’s nieuw hand-tracking update.

Prijs $9.99.

Ragnarock

Scandinavische heavy metal is over de hele wereld bekend, dus door het te combineren met Vikingen ontstaat Ragnarock. Ragnarock is een performant VR ritmespel waarin u uw langschip bestuurt en commandeert op basis van uw muzikale prestaties.

Prijs $24.99.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.