De dunste VR Headset op de markt: de EM3 Ether

VR Expert EM3 Ether Prototype

De Chinese startup EM3 heeft aangekondigd waar ze aan gewerkt hebben. De dunste en lichtste, 6,8 mm en 35 gram VR-headset, met de codenaam Ether. Een vormfactor die moet worden bereikt door de nieuwe pancake lens. Een optische technologie die naar verwachting een golf van dunne en lichte VR-headsets zal introduceren.

EM3 Ether Specificaties

Het belangrijkste verkoopargument van de EM3 Ether is de dunne en lichte vormfactor. Hij is slechts 6,8 mm dik en weegt minder dan 35 gram.

Het aangekondigde prototype zal ook in staat zijn om verbinding te maken met uw smartphone, game console, of computer. Het zal in staat zijn om 2D-inhoud uit te zenden op het 800-inch virtuele scherm. Een micro-OLED-scherm met een resolutie van 2.500×2.500 pixels per oog en een gezichtsveld van 90-graden.

Interessant is dat de dunne vormfactor van de Ether en de daaropvolgende millimeter afstand tussen het scherm en de lens mogelijk wordt gemaakt door het “pancake optics design“. Een alternatieve lens technologie voor de standaard Fresnel lens en een die de aangekondigde premium HMD “Cambria” van Meta ook gebruikt. Deze nieuwe lens technologie kaatst licht van het display in de lens zelf, waardoor een veel kleinere afstand tussen het display – lens – en je ogen, wat zich vertaalt in een veel slanker ontwerp in het algemeen. Verdere specificaties moeten nog worden bekendgemaakt.

VR Expert Project Cambria

Wat heeft EM3 aangekondigd?

De Chinese startup EM3 kondigde via de Chinese blog 7tin hun aankomende headset aan, met de codenaam Ether. EM3 begon zijn reis op Kickstarter met zijn eerste HMD genaamd “Stellar” ook het aannemen van een soortgelijke stilistische ontwerptaal. Echter, vermeende complicaties in de scheepvaart, technische problemen, en de algemene recensies van klanten hebben geteisterd de EM3 Stellar. Dus we zijn nog niet te zien hoe Ether uitpakt.

VR Expert Comparison Optical Systems

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de Ether EM3?

Toen het ontwerp van de Pancake-optiek voor het eerst werd uitgebracht, verwachtten velen dat er nieuwe slankere en stijlvolle VR-headsets zouden worden geïntroduceerd. Momenteel is de standaardlens voor VR HMD’s de Fresnel-lens – een optische technologie die verwant is aan wat vuurtorens gebruiken. De Fresnel-lens is overigens ook de reden waarom VR-headsets eruit zien als lompe schoenendozen die op iemands hoofd zijn vastgebonden.

In wezen betekent dit dat een VR-headset er toegankelijker kan uitzien voor niet-enthousiastelingen en een bredere markt kan aanspreken. Een van de belangrijkste afknappers voor de gemiddelde consument bij de aankoopbeslissing van een VR-headset is het lompe ontwerp. De Pancake optieklens kan alternatieven bieden die meer op een zonnebril lijken. Bovendien, dit compacte en lichte ontwerp maakt het ook mogelijk zowel smartphone tethering en draadloze HMD’s te groeien in populariteit, het uitbreiden van use-cases voor VR onderweg.

Dit is iets dat Meta (voormalig Facebook) zal integreren met hun onlangs aangekondigde premium VR headset met de codenaam Project Cambria. Daarbij komt nu ook het prototype van EM3: Ether.

VR Expert Meta Prototype

Een dunne en lichte vormfactor heeft echter als belangrijkste nadelen dat er geen tracking mogelijk is en dat er geen ruimte is voor batterijen. Dit maakt de eerder genoemde “VR on-the-go” mogelijkheden niet meer mogelijk. Als alternatief hebben we oplossingen gezien van andere fabrikanten voor deze complicaties, waarbij de interactie met de headset wordt gekoppeld via de smartphone. Zoals bij de HTC Vive Flow het geval is, die ook gebruik maakt van deze zogenaamde pancake lens.

In ieder geval is dit waar we nu toe in staat zijn.

VR Expert EM3 Ether Top

Conclusie

Intrigerende nieuwe VR-aanbiedingen worden geïntroduceerd, of staan op het punt te worden geïntroduceerd in de VR-markt. Waarvan de Chinese startup EM3 op het punt staat deel uit te maken.

Dit verscherpt de concurrentie binnen de bredere, lifestyle-VR-markt waar Meta’s Project Cambria zich op richt. Tevens richt de HTC Vive Flow zich hier ook al op. In ieder geval zal een verschuiving weg van het VR schoenendoos ontwerp naar meer stilistische zonnebrillen onvermijdelijk meer consumenten in staat stellen om te investeren in een VR headset.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.