De langverwachte Apple AR-headset komt in 2022/2023

VR Expert Apple VR/AR Headset

De veelbesproken Apple AR-headset is naar verluidt net uit de prototypefase en staat op het punt om in massaproductie te gaan.

Branche-experts en analisten vermoeden een aankondiging in 2022 en een lancering in 2023. Daarna zal de AR-markt exploderen in marktpotentieel en raffinement.

Wat is de speculatie rond de Apple AR-headset?

De Taiwanese digitale en technologie nieuws outlet, DigiTimes, voerde wat onderzoeksjournalistiek. Ze vonden door middel van supply chain graven in Taiwan en China dat Apple hun langverwachte AR HMD volgend jaar, 2022, zal aankondigen en mogelijk in 2023 zal uitbrengen.

VR Expert Apple VR/AR Headset

Apple zal twee AR headsets lanceren:

  1. Een consumenten Apple AR-headset met een lager prijskaartje, vereist om te worden aangesloten op een iPhone.
  2. Een zakelijke lancering, gespeculeerd op een prijs tussen de 2.000 en 3.000 dollar. Gebaseerd op basis van de materialen en onderdelen die in het onderzoek naar de toeleveringsketen zijn gevonden.

De schatting komt omdat de vermeende AR headset line-up net uit wat bekend staat als “P2” is – de tweede fase van prototype testen, overgaand naar EVT (Engineering Verification Tests), de fase voor de massaproductie fase.

Maar Apple-analist Ming-Chi Kuo meldt dat de definitieve ontwerpbeslissingen voor de AR-producten nog niet zijn genomen. Apple is met name nog niet tevreden over de warmteafvoer, het gewicht en de levensduur van de batterij. Dit is de reden waarom de lancering waarschijnlijk niet in 2022 maar in 2023 zal plaatsvinden.

VR Expert Apple Glasses

Dezelfde Apple analist, Ming-Chi Kuo, verklaarde eerder dit jaar dat de Apple AR-headsets 15 camera modules zullen hebben die gebruikt worden voor verschillende doeleinden:

  • Acht camera’s voor doorzichtige augmented reality ervaringen
  • Zes modules voor innovatieve biometrie
  • Eén voor omgevingsdetectie

Wat gaat dit betekenen voor de AR-markt?

Dit inzicht komt na de breed gedragen “veilige” lancering door Apple van de nieuwe iPhone 13 en al zijn iteraties. Samenvallend met de toenemende verandering die Apple de afgelopen 10 jaar heeft doorgevoerd, na het overlijden van Steve Jobs.

De algemene kritiek is dat Apple niet langer een innovator in de industrie is, maar eerder een “marktintroducent”. Het baseren van hun strategieën op incrementele upgrades in lijn met veel van hun product `volwassen` marktpositie, een algehele bekende productstrategie van product uitbreidingen gebaseerd op hun `kaskoe` positie en algehele marktleider status. Maar het heeft ook te maken met een opmerkelijke factor: een innovator zijn in de industrie is ongelooflijk kapitaalintensief. Een belangrijke innovator binnen de technologie-industrie en een naaste concurrent van Apple is Samsung.

VR Expert Apple headset

De rol van Samsung als innovator in de sector leidt tot hoge onderzoeks- en ontwikkelingskosten en complicaties bij de introductie van nieuwe functies en productintroducties. Daarom hoeft Apple, met zijn aanzienlijke trouwe klantenbestand, niet langer een innovator te zijn. Ze houden de markt in de gaten voor veelbelovende nieuwe ideeën, besluiten welke winstgevend zijn, schaven ze bij en verpakken ze opnieuw met het Apple logo, het designimago en de merkwaarde. Een zeer lucratieve strategie.

Wat deze aanhef betekent, is dat wat Apple ook besluit te introduceren. Of het nu een smartwatch of een sleutelzoeker is – de reikwijdte van die productcategorie verbreedt. Omdat het de potentiële markt voor deze nieuwe productcategorieën vertienvoudigt en “industrievolgers” aantrekt.

Microsoft Hololens Holograph demo

Met andere woorden, als Apple zijn intrede doet op de AR-markt, betekent dit niet alleen dat de markt voor AR aanzienlijk zal groeien, maar ook dat de ondersteunende producten en diensten die met AR samenhangen, zullen toenemen. Dit zal de adoptie en de industrie van AR naar een hoger niveau tillen. Ook zal het concurrentie opleveren voor de toonaangevende headsets zoals de Varjo XR-3 en de Microsoft Hololens 2.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.