ClickCease

De 6 meest innovatieve vr controllers

Home » De 6 meest innovatieve vr controllers
Virtual Reality wordt pas echt intens wanneer je volledige bewegingsvrijheid hebt. Het hanteren van een controller of statisch achter een computer zien doen afbreuk aan de immersive ervaring die het zo uniek maakt. Als snel nadat Oculus Rift bekendheid kreeg gingen verschillende thrird party’s aan de slag om accessoires te ontwikkelen.

Fabrikanten richten zich primair op het ontwikkelen van controllers die de vrijheid van Virtual Reality vertalen van beeld naar beweging. Oculus zelf geeft aan zelf ook aan een controller te werken. Toch is het goed om te weten welke gear er allemaal op de markt is. In dit blog ga ik in op de meest innovatieve accesoires die de virtuel wereld naar een hoger niveau tillen.

Omni Treadmill

VR Expert Omni Treadmill

Dit is één van de bekendste accessoires voor de Rift waar ik reeds eerder over schreef. De Omni is een 360 graden treadmill waarop de gebruikers plaats neemt. Het apparaat registreert de omwentelingen van de gebruiker en door te rennen of lopen wordt de band in beweging gebracht. Dit geeft fantastische bewegingsvrijheid en de Omni is ideaal voor shooters zoals te zien in onderstaande trailer. De treadmill is niet goedkoop, voor 500 dollar exclusief verzendkosten kan je in het zweet werken tijdens Battlefield 4 of Skyrim

Prijs: 500 (ex verzendkosten)
Te koop vanaf: Maart 2015

Razer Hydra

VR Expert Razer Hydra

De Hydra is bewegingscontroller die werkt op basis van magneten. Twee controllers die wat weg hebben van Wii controllers staan in verbinding met een basis station. De Hydra is zeer nauwkeurig, bewegingen worden tot op de millimeter nauwkeurig geregistreerd. De lage latency zorgen ervoor dat bewegingen vloeiend geregistreerd worden. Deze controller is compatibel met meer dan 150 games, waaronder Portal 2. Dit is een ideale accesoire voor de Rift die ook nog eens heel betaalbaar is. Voor rond de 100 euro heb je er al één in huis.

Prijs: circa honderd euro
Te koop vanaf: Nog niet in europa maar wel in Amerika

The PEREGRINE Wearable Interface

VR Expert Peregrine

Een handschoen met 38 touchpoints programmeerbaar zijn. Dus wanneer je met je vingers op één van de touchpoints drukt kan je schieten, bukken of springen. Dit zorgt voor snellere acties, bewegingsvrijheid en flexibele vingers. De handschoen is vooral geschikt voor games waar een hoog aantal acties nodig zijn zoals League of Legends en Dota. Ergonomische design, ventilatie en het feit dat hij bij je sokken in de was kan verhogen de durability aanzienlijk.  In combinatie met de Rift zorgt de handschoen ervoor dat je alles op de tast kan doen. Ideaal voor complex, snelle acties die met controller of toetsenbord niet mogelijk zijn. De Peregrine is te koop voor 150 dollar en wordt direct verscheept.

Prijs: 150 dollar (exclusief verzenden)
Te koop vanaf: Nog niet in Europa maar wel in Amerika

PRIO-VR

VR Expert Prio-VR

Dit is veruit de meest vooruitstrevende en gewaagde controller voor Oculus Rift. Een full-body suit die alle bewegingen van je lichaam registreert. Geen camera’s, geen infrarood of grote apparaten zoals bij de Omni. Je ziet je lichaam, handen en kan volledig opgaan in de omgeving. Bewegen gebruikt door ingebouwde triggers die aan je handen vastzitten. De Prio komt in 3 versie: Lite, Core en pro waarbij de eerste enkel bewegingen van je bovenlichaam registreert . De core versie wordt tevens op je benen geplaatst. Pro versie zorgt voor meer precisie bij de beweging van je voeten, schouders en heupen.

De Prio is redelijk geprijsd, 300 euro voor de lite, 350 voor de Core en en 400 euro voor de Pro versie. De Pro is nu beschikbaar voor pre-orde! Dit accesoire in combinatie met de Rift en bijvoorbeeld de Omni Treadmil zorgt voor de ultieme VR ervaring. Dan ben je echter wel bijna tweeduizend euro lichter.

Prijs: vanaf 300 dollar
Te koop vanaf: Nu beschikbaar voor pre-order. Releasedate onbekend.
Shop

Leap motion

VR Expert Leap motion

Dit apparaat is al een tijdje uit en vergt geen enkele aanpassingen aan je lichaam. Dit kleine apparaat herkent beide handen en vertaald deze naar het scherm. Je kan dingen aanraken, oppakken, kleiner en groter maken. Het feit dat je geen draadjes, controllers of dingen op je lichaam plakt zorgt voor een ultiem gevoel van vrijheid. Nadeel is dat je handen in de buurt moeten zijn van het apparaat om goed te functioneren. In combinatie met de Rift is dit niet ideaal. Je ziet de controller niet waardoor het het gevoel van vrijheid toch weer beperkt wordt. Gelukkig hebben ze hiervoor een oplossing gevonden. Met een special Oculus Rift mount plaats je de Leap motion voorop de Rift en worden de bewegingen van je handen goed geregistreerd. Dit apparaat inclusief de Rift Mount kost slechts 100 euro. Na de Hydra de goedkoopste en een perfecte instapper voor iedereen die wat meer vrijheid wil in de virtuele wereld!

Prijs: 89 euro
Te koop vanaf: Nu beschikbaar
Shop

Stem System

Dit is een combinatie van de Hydra en de Prio VR. Twee controllers en 3 tracking points die op je lichaam plaatst combineren het beste van beide. Accurate bewegingen, lage latency en vloeiende registratie zorgen voor een optimal ervaring. Hiervoor betaal je echter de hoofdprijs. Voor bijna 600 euro heb je een perfect accessoire voor de ultiem Rift ervaring. Er zijn ook bundels van Stem Sytem is nu beschikbaar met 2 en 3 trackers. Voor de meest complete ervaring moet je tot echt het duurste pakket kopen. Stem System is nu beschikbaar voor pre-order en wordt over 2 tot 3 maanden verscheept.

Prijs: vanaf 300 dollar
Wanneer beschikbaar: 2-3 maanden

Genoeg keuze dus om de ervaring van de Rift naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk kun je een XBOX of PS controller gebruiker maar een goed accessoire maakt de beleving pas echt intens. Check online de reviews en kies de meest geschikte accessoire voor jou! Mijn keuze gaat momenteel uit naar de Prio VR omdat deze het beste van alle randapparatuur combineert. Deze is echter nog niet beschikbaar dus wanneer ik nu wat zou moeten kiezen ga ik voor de Leap Motion of de Hydra. De beste prijs/kwaliteitsverhouding en nu te koop!

 

Lees hier wat een vr veiligheidstraining met uw bedrijf kan doen.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.