ClickCease

Oculus houdt zich aan de belofte om in Q1 de nieuwe Rift te leveren

Het lange wachten lijkt eindelijk over te zijn, Oculus oprichter Palmer Luckey heeft via zijn Twitter account laten weten dat de nieuwe Rift in het eerste kwartaal van 2016 besteld kan worden.

Aankondiging

Twitter explodeerde afgelopen week na een tweet van Palmer Luckey waarin hij liet weten dat de productie van de Rift perfect op schema lag voor een release in Q1. Palmer Luckey staat bekend om zijn onorthodoxe manier van aankondigen, dus het lag voor de hand dat hij de aankondiging van de pre-order via zijn Twitter account zou doen.

Iets minder goed nieuws is de prijs van de Rift, de prijs van het totaalpakket zal rond de $1500 komen te liggen. Alleen de fanatiekelingen zullen dus een Rift aanschaffen, dat is flink balen aangezien Oculus virtual reality naar de mainstream wil halen. Maar zoals Luckey daarna aangaf op zijn Twitter account: ’’VR is iets dat iedereen eerst moet willen voordat iedereen VR zal kunnen betalen’’. We zullen dus wel even moeten wachten op een goedkopere Rift, maar een bedrijf dat alleen kan verdienen aan het verkopen van Hardware zal geen producten onder de $300 dollar aanleveren. Luckey geeft wel aan dat de nieuwe Rift eigenlijk belachelijk goedkoop wordt aangeboden als je kijkt hoeveel geld er in de ontwikkeling van de HMD zit.

Eternal September

Eternal September is een term die gebruikt wordt om het begin van het internet aan te duiden. De oneindige september begon in 1993 toen internet voor iedereen toegankelijk werd, voor september 1993 was het internet alleen toegankelijk voor Hoge Scholen en Universiteiten.

Usenet het bedrijf dat het internet aanbood had voor die tijd enkele sociale normen opgesteld om het internet een net en sociaal platform te houden. Het probleem was dat er gigantisch veel mensen op het internet kwamen die lak hadden aan de sociale richtlijnen, de immense groei van het internet zorgde ervoor dat Usenet de sociale richtlijnen niet meer kon controleren. En op die manier is het internet dat we nu kennen geboren.

Wat heeft dit alles te maken met de nieuwe Rift? Palmer zegt een Eternal September voor virtual reality te verwachten na de release van de CV1, en dat is geen gek idee. Er komt namelijk een gigantisch nieuw platform vrij dat de potentie heeft om ongeveer net zo groot te worden als het internet, ook bij het VR platform zijn er sociale richtlijnen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door Oculus zelf en zijn nu redelijk lastig om te omzeilen, zodra de massa op het Oculus netwerk komt zullen deze richtlijnen vrijwel direct verdwijnen.

Systeemeisen

Mocht je al een hele krachtige PC thuis hebben staan hebben wij hier nog een keer de systeemeisen voor je PC zodat deze Oculus ready wordt. De PC voor  de optimale vr ervaring dient een Nvidia 970 of AMD 290-videokaart en i7 processor te bevatten waarvoor je minimaal 700 euro kwijt bent. Reken daar een moederbord, behuizingen en andere hardware bij en je tikt inderdaad al snel de duizend euro aan, 1500 inclusief Rift.

De aanwezigheid van 2 USB 3.0 aansluitingen alsmede een HMDI uitgang is tevens noodzakelijk om de Rift aan te sluiten. De prijs voor de hardware zal in de toekomst logische wijs flink zakken maar het gaat nog wel even duren voordat een vr set-up betaalbaar wordt voor de ‘gewone’ consument. Tot die tijd kunnen we altijd nog terugvallen op de goedkopere Samsung Gear VR, de echte liefhebbers kunnen zich opmaken voor Q1 van 2016 maar kunnen nu al de Oculus Rift Huren.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.