De redenen achter de vertragingen van Apple’s mixed reality headset

VR Expert - Apple Headset

Veel geruchten waren er rond de langverwachte Apple mixed reality headset: met codenaam N301. Er zijn echter bijgewerkte inzichten van The Information uit interne bronnen vrijgegeven, die de redenen achter de vele vertragingen van de Apple Mixed Reality headset blootleggen. Hier is wat wij weten.

Aan het begin

The Information interviewde anoniem tien mensen die bekend zijn met de mixed reality inspanningen van Apple sinds 2016. Zij vertellen dat de conceptie ervan is begonnen vanuit een enthousiaste Apple directie, die enthousiast was over wat zij in de begindagen van mixed reality meemaakten. Hoewel ze verder hun bezorgdheid uitspraken over de inspanningen van Facebook binnen virtual reality in die tijd. Effectief werd Apple’s uitstapje naar mixed reality aangenomen door meer investeringen en steun.

Moeilijkheden van technische aard en gebrek aan actieve uitvoerende ondersteuning

De eerste reden voor de talrijke vertragingen van de N301 waren de vele technische complicaties als gevolg van de nieuwe en innoverende technologieën, zoals wij al eerder de complicaties in verband met de warmteverspreiding hebben behandeld.

Al vroeg in het prototype stadium belemmerde een gebrek aan actieve steun van de directie de voortgang naar de voltooiing ervan.

VR Expert - Apple Mixed Reality

The Information schrijft, “hij [ Tim Cook ] bezoekt de groep zelden in de kantoren buiten de hoofdcampus van Apple, zeiden die mensen. Het ontbreken van een topman van Cook’s kaliber om de headset, codenaam N301, te promoten, heeft het soms moeilijker gemaakt om met andere producten zoals de Mac en de iPhone te concurreren op het gebied van personeel en technische middelen”.

Twijfels over het ontwerp

Overigens ondervond het Apple Mixed Reality-team tegenwerking toen zij steun vroegen van andere ontwikkelaars rond Apple. Met name de beroemde industrieel ontwerper Jony Ive en zijn team hadden bedenkingen bij de praktische toepassingen van een virtual reality headset. Aanvankelijk twijfelden zij eraan dat de consumenten zo’n headset urenlang zouden dragen, samen met de isolerende en vervreemdende bijwerkingen van VR.

Uiteindelijk zijn deze bedenkingen de aanleiding geweest om de headset te ontwikkelen tot een mixed reality headset.

VR Expert - Apple Mac

Van tethered naar standalone

In 2019 gaf het ontwerpteam van Jony Ive verder uiting aan hun bezorgdheid dat een krachtige, hoogwaardige MR-headset die aan een krachtige computer gebonden moest zijn om te kunnen functioneren, wat niet mogelijk zou zijn voor massale adoptie. Als gevolg daarvan veranderde de Apple headset van een enterprise-grade headset in een lager geprijsde en minder premium consumenten headset, met de feature-rijke Mixed Reality headset met een prijs tussen de $2,000 en $3,000 die later zou komen.

Conclusie

De mixed reality headset van Apple is om tal van redenen al meerdere malen uitgesteld. Technische moeilijkheden van warmteverspreiding, een algemeen gebrek aan actieve leidinggevende steun van Tim Cook en twijfels over de praktische toepassingen van een commerciële VR-headset. Al deze inzichten, gemeld door The Information, vertellen over de beproeving van de mixed reality reis die Apple heeft ondergaan sinds de prototyping in 2015.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.