ClickCease

De releasedatum van de Pico Neo 3 is bekend

Pico Interactive, het bedrijf achter de Pico G2 4K en Neo 2, brengt een nieuwe all-in-one VR headset uit. Via het Chinese social media platform Weibo maakte Pico bekend dat de Pico Neo 3 op 10 mei uitkomt op de Chinese markt.

Wat is er al bekend over de Pico Neo 3

Details over de headset zijn beperkt. In notities van de tweede investeringsronde maakte het bedrijf bekend dat de Pico Neo 3 dit jaar uit komt. Later maakte Pico via Weibo ook bekend dat de headset een Qualcomm XR2 chipset heeft, dit is hetzelfde als het referentiemodel van Qualcomm zelf. 

VR Expert | Pico Neo 3 zijkant

Design en controllers van de nieuwe Pico

Het design van de headset lijkt erg op zijn voorganger, alleen is de Neo 3 iets ronder en zijn de camera’s aan de voorkant van de headset minder zichtbaar. De nieuwe controllers bevatten tracking ringen bovenop de controllers, dit lijkt heel erg op het design van de Quest 2.

Pico Studios

Pico wilde meer applicaties op de Pico Store realiseren, waardoor ze Pico studios opzette. Hierdoor maakte ontwikkelaars samen met Pico meer dan 400 games en/of applicaties gemaakt, zoals Supershot VR en Angry birds VR. Helaas zijn deze applicaties alleen beschikbaar voor de Aziatische markt. Dit komt omdat Pico zich vooral focust op de zakelijke markt en minder op de consumentenmarkt.

VR Expert | Pico Neo 3 back view

Pico Neo 3 Europese markt

Pico Interactive verkoopt op de Europese markt geen headsets aan consumenten, Pico Neo 3 werd wel aangekondigd voor de consumentenmarkt in Azië. Ze verkopen hun headsets aan bedrijven via officiële distributeurs. Het is nog niet bekend wanneer de headset verkrijgbaar is in Europa en Nederland. .

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.