ClickCease

De trends van virtual reality: SteamVR juni 2022

Oculus Quest V40 release_ updates - VR Expert

Veel virtual reality headsets draaien op het besturingssysteem van SteamVR. Zoveel dat de groei van SteamVR een indicatie is voor de gezondheid van de VR hardware-industrie op basis van de adoptie door de consument. Merk op dat headsets die andere besturingssystemen dan SteamVR gebruiken, weggelaten zijn.

Deze artikelenreeks zal elke maand de SteamVR daling, stagnatie, of stijging belichten, die de gezondheid van de PC virtual reality HMD industrie aangeeft. Dit artikel toont de SteamVR statistieken voor juni 2022.

Snapshot van de virtual reality-industrie

Momenteel zijn er 2,5 miljoen SteamVR gebruikers, wat betekent dat er 2,5 miljoen virtual reality headsets die SteamVR draaien binnen de markt zijn. Sinds 2017 kennen de maandelijks actieve SteamVR gebruikers een jaar-op-jaar groei, met een all-time high van 24.178 maandelijks actieve gebruikers in januari 2022.

Voor juni 2022 gaat de Oculus/Meta Quest 2 door als de best verkochte VR-headset in de geschiedenis, met bijna een indrukwekkend marktaandeel van 50 %. Evenzo heeft de Pico Neo 3 Link sinds mei zijn marktaandeel met 0,11 % vergroot tot een totaal van 0,74 %.

Marktaandeelstatistieken op basis van virtual reality headsets

VR Expert - SteamVR Data June
© UploadVR

Gemiddelde maandelijkse actieve SteamVR gebruikers

VR Expert - SteamVR Monthly Users
© Mixed-News

Cambria en PSVR 2 kunnen VR HMD wat leven inblazen 

De tekorten aan GPU’s in de toeleveringsketen hebben waarschijnlijk een negatieve invloed gehad op de verkoop van PC VR, in combinatie met de recente stijgende inflatie. Later dit jaar zullen Meta en PlayStation echter hun langverwachte mixed reality headset Project Cambria en PlayStationVR 2 uitbrengen. Deze introducties van nieuwe koptelefoons in het ecosysteem kunnen de verkoop van PC VR HMD’s weer aanzwengelen, aangezien VR-spellen van PlayStation first- en second-party studio’s de verkoop waarschijnlijk zullen aanwakkeren. Bovendien, zodra Apple de virtual reality industrie betreedt met hun mixed reality headset, later dit jaar of begin volgend jaar, zullen we meer fabrikanten zien toetreden.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.