De verschillen tussen de HP Reverb G2 V1 en HP Reverb G2 V2

HP Reverb G2 V1 vs V1 - VR Expert

De HP Reverb G2 V2 bevat enkele opmerkelijke verschillen met zijn eerdere versie de V1. Van bredere controller tracking tot een beter meeslepende FoV en aanpasbaarheid van de headset. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee versies van de PC VR headsets van HP.

Beter Fov

HP Reverb G2 version 2, intern bij HP “G2.1” genoemd, komt met een nieuwe oog afstandhouder, duidelijk kleiner dan zijn voorganger. Hierdoor wordt de afstand tussen de ogen van de drager en de fresnel-lens effectief verkleind van 15 mm tot 9 mm. Hierdoor ontstaat een groter FoV en dus een sterkere immersieve kwaliteit.

Horizontaal FoVVerticaal FoV
HP Reverb G2 V182°78°
HP Reverb G2 V298°88°
Verschil16°10°

HP Reverb G2 V1 vs V1 - VR Expert - 4

Het comfort en de bruikbaarheid van deze nieuwe afneembare oog afstandsring zijn gebaseerd op de vorm en de grootte van uw hoofd en gezicht.

Verbeterde controller-tracking op de HP Reverb G2 V2

De nieuwe HP Reverb G2 V2 heeft een 30% groter volggebied van zijn camera’s, waardoor bredere gebaren en bewegingen mogelijk zijn. De eerste versie had te kampen met tracking blind spots – vooral verticaal – waardoor de immersie en in sommige gevallen de bruikbaarheid verloren gingen. De nieuwe inside-out tracking camera’s op versie 2 maken tracking mogelijk bijna over uw hoofd tot aan uw middel, wat resulteert in een merkbare verbetering voor locatie-gebaseerde virtual reality use-cases zoals training & onboarding.

HP Reverb G2 V1 vs V1 - VR Expert - 1

Windows Mixed Reality Portal 

Tot slot kunt u met de nieuwe update van het Windows Mixed Reality Portal, dat op de nieuwe versie van de HP Reverb G2 draait, instellen dat gekozen toepassingen automatisch worden gestart wanneer de headset wordt aangesloten of opgestart. Dat maakt het beheer van meerdere headsets eenvoudiger, vooral tijdens grootschalige conferenties en/of keynotes.

Conclusie

Het FoV van zijn controller-trackinggebied was altijd beperkt en reduceerde het volledige potentieel van de HP Reverb G2. Terwijl het FoV van het scherm ook verbeterd had kunnen worden om de onderdompeling te vergroten. Versie 2 van de HP Reverb G2 komt aan dit alles tegemoet en verbetert een toch al verleidelijk virtual reality aanbod, waardoor de headset een van de beste is voor location-based VR!

Lees meer over de HP Reverb G2 in onze uitgebreide review.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.