ClickCease

Indruk maken met VR

Tijdens een beurs, een markt en ook op het internet zou je graag de volledige aandacht van jouw (potentiële) klanten krijgen. Maar dat is erg lastig met zoveel signalen om ons heen de hele dag. Met Virtual Reality bepaal je zelf de spelregels, en de omgeving die jouw klanten zullen ervaren. Zo kun je indruk maken, en jouw verhaal zonder stoorzenders vertellen. Een VR App laten maken is momenteel interessanter dan ooit, dit is het moment dat Virtual Reality bekend is bij het grote publiek maar toch nieuw genoeg is om te verrassen. Daar komt nog bij dat de kosten voor een VR App laten maken nu op een punt zijn aanbeland dat je niet langer een groot bedrijf hoeft te zijn om ermee aan de slag te gaan. (zie ook: VR App, hoe gaat dat in zijn werk?)

Door de juiste keuzes te maken kun je indruk maken op je klanten, we helpen je met de informatie op deze pagina alvast een stukje op weg.

VR brillen kunnen (niet) hetzelfde

Er zijn behoorlijk wat VR brillen op de markt; van “wegwerp” kartonnen smartphone houders waarmee je alleen rond kunt kijken, tot aan VR headsets waarbij de gebruiker helemaal vrij door jouw virtuele wereld kan wandelen en objecten kan aanraken. De meeste populaire VR brillen op dit moment zijn:

(Eén van deze brillen huren?)

Er zijn nog een aantal andere opties maar die hebben slechts een klein marktaandeel of zijn bestemd voor een specifieke markt. Verwar VR brillen niet met AR brillen ofwel Augmented Reality, daarmee leg je een virtuele laag over de wereld om je heen. Met Virtual Reality kun je een compleet andere wereld laten zien waarbij je de volledige aandacht van de klanten hebt.

Overeenkomsten van VR brillen

Bij een VR App laten moet je keuzes maken, dit zijn mogelijkheden die voor vrijwel iedere VR bril van toepassing zijn:

 • Je kunt volledig rondkijken, de Virtual Reality omgeving zal de kijker compleet omringen.
 • Het is afhankelijk van het type content mogelijk om keuzes te maken en interactieve elementen te gebruiken.
 • Alle VR brillen zijn in staat een 3D beeld weer te geven, zo kun je diepte zien.
 • Alle VR ondersteunen ruimtelijke audio, al wordt daar lang niet altijd gebruik van gemaakt.

Verschillen tussen VR brillen

Wanneer je specifieke eisen hebt kun je voor een bepaald platform of VR bril kiezen, bij een VR App laten maken is het verstandig om daar in een vroeg stadium al rekening mee te houden:

 • Er zijn een aantal draadloze VR brillen die zelfstandig werken zonder externe apparatuur zoals een PC, deze VR brillen zijn doorgaans minder krachtig.
 • Er zijn ook Virtual Reality headsets die gekoppeld moeten worden met een PC, je kunt hiermee een hogere kwaliteit beelden laten zien.
 • De wijze van interactie kan enorm verschillen, naast “gaze based” interactie waarbij je kijkt naar een knop om deze te activeren zijn er ook VR headsets met speciale controllers waarmee je in drie dimensies kunt bewegen.
 • Hoewel het een beetje tegenstrijdig lijkt kun je met de draadloze VR brillen vaak niet in de virtuele ruimte bewegen, de VR headsets met draad zijn hier wel toe in staat.
 • Afhankelijk van het systeem dat je kiest kun je hetzelfde beeld naar tientallen en zelfs honderden VR brillen sturen om een virtuele cinema te creëren. Dit is vooral interessant voor 360 graden video presentaties.

Neem contact om met de experts en ontwikkel een eigen 360 graden video

Lees meer over of u het best een VR bril kunt kopen of huren.

VR app laten maken

Met zoveel verschillende soorten configuraties kan het lastig zijn om een VR App te laten maken die op alle systemen werkt. Voor een 360 video die de gebruiker passief kan bekijken is dat niet zo ingewikkeld, wanneer er een bepaalde vorm van interactie mogelijk is wordt het lastiger. 

Wanneer je een Virtual Reality applicatie laat maken die klanten op afstand met hun eigen smartphone kunnen gebruiken worden er compleet andere eisen gesteld als bij een VR presentatie tijdens een evenement op basis van eigen hardware en software.

Lees meer over een VR app laten maken.

Tips voor een geslaagde Virtual Reality applicatie

Met onderstaande tips kun je een VR App laten maken die perfect aansluit bij jouw eisen en doelstellingen:

 • Richt je op een specifieke doelgroep: Als je weet wie jouw klanten zijn weet je ook waar de Virtual Reality applicatie op gericht moet worden. Denk aan zaken als leeftijd, interesses en affiniteit met technologie.
 • Laat weg wat je niet echt nodig hebt: Hoe meer elementen je wilt laten zien hoe meer de aandacht verdeeld zal zijn. De overstap van van echt naar virtueel is al groot genoeg, concentreer je liever op één product dan op een compleet assortiment.
 • Converteren naar andere platformen: Afhankelijk van wat je wilt bereiken en hoe je de klanten wilt benaderen kun je bij een VR App laten maken er rekening mee houden dat de applicatie ook beschikbaar komt voor andere platformen. Een App eenvoudiger maken is dan vaak een betere volgorde dan een eenvoudige applicatie “opwaarderen”.
 • Het concept moet indruk maken, niet alleen de techniek: Bij Virtual Reality wordt vaak nadruk gelegd op de indrukwekkende technologie. Net zoals kleurentelevisies ooit bijzonder waren, of 3D brilletjes je diepte laten zien is Virtual Reality natuurlijk al een blikvanger op zich. Toch gaat het om het merk, het product of de dienst die je in de virtuele schijnwerpers wilt plaatsen. De technologie moet altijd ondersteunend zijn en niet alle aandacht opeisen.

Er komt veel kijken bij een VR App laten maken, bepaal in overleg met de ontwikkelaar hoe je echt indruk zult maken op jouw klanten.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.