ClickCease

Duik Virtueel in de Metaverse

De Metaverse is een virtuele, gedeelde omgeving waarin de virtuele wereld, augmented reality en internet samenkomen. De term komt uit het boek “Snowcrash” van Neal Stephenson uit 1992. En in 1986 kwam al het spel “Habitat” uit, een videogame waarin de grondbeginselen van virtuele werelden zoals Second Life voor het eerst toegepast werden. Met de strijd om de beste VR ervaring is de race naar de Metaverse heftiger dan ooit.

Iedereen wilt zijn eigen Metaverse

Palmer Lucky, oprichter van Oculus Rift ziet de Metaverse als een enorme uitdaging, het kan erg lastig zijn om Science Fiction te vertalen naar de (virtuele) wereld. Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, werkt momenteel aan Project Sansar, en Philip Rosedale, oprichter van Second Life, is bezig met een eigen Metaverse genaamd High Fidelity.

Veel grote spelers hebben hun eigen virtuele ontmoetingsplek ontwikkeld, met wisselend succes. Heb jij ooit gehoord van “Google Lively” uit 2008? Ook Sony, die werkt aan Project Morpheus, een VR headset, liet de virtuele wereld genaamd Home voor de Playstation 3 dit jaar een zachte dood sterven. Rond 2008 beleefde virtuele werelden een hoogtepunt, daarna was de hype snel voorbij.

Google's Metaverse: Lively

Nieuwe Dimensie

VR technologie kan en zal virtuele werelden nieuw leven inblazen. Je bent niet meer gebonden aan een statisch scherm en muisbesturing, je kunt nu vrij rondlopen en rondkijken in een virtuele omgeving, en zelfs objecten manipuleren. HTC heeft 10 miljoen dollar in het project AltspaceVR gestoken, alle fabrikanten van headsets zijn op zoek naar de “killer app” voor hun product.

altspacevr Metaverse

Philip Rosedale ziet de integratie van virtual reality technologie als een reden voor een meer “sociale” interactie. Je krijgt een zichtbare en tastbare band met de virtuele karakters wat tot een vriendelijker gedrag kan leiden. We hopen dat Rosedale gelijk krijgt en we staan te popelen om deel uit te maken van deze utopische Metaverse.

VR headsets zoals de Pico Neo G2 4K worden gebruikt op beurzen om nieuwe Metaverses te tonen aan het publiek.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.