ClickCease

Een nieuwe Google Glass 2.0 & Play Store voor AR?

vr expert - google

Google’s nieuwe Senior Director of Operating Systems and AR heeft onlangs een onthullende LinkedIn update geplaatst die zinspeelt op een mogelijke AR headset en AR besturingssysteem.

Een LinkedIn-post wijst op een Google-platform voor AR

Mark Lucovsky, de nieuwe Senior Director of Engineering, Operating Systems and AR bij Google, deelde dit in een LinkedIn post:

“Vanmorgen ben ik (voor de 2e keer) een Noogler geworden. Mijn rol is om het Operating System team voor Augmented Reality bij Google te leiden. Als je geïnteresseerd bent om me te vergezellen op deze reis, zou ik graag met je praten. Hier is een link naar een van de vele posities die ik aan het invullen ben”.

Opmerking: een ‘Noogler’ is een nieuwe werknemer bij Google .

vr expert - noogle

Lucovsky werkte eerder bij Meta, waar hij een in-house alternatief voor Android ontwikkelde voor Meta’s hardware portfolio. Vóór Meta was hij co-auteur van het Windows NT-besturingssysteem. Uiteraard beschikt Mark Lucovsky over voldoende geloofsbrieven om een AR app store te ontwikkelen.

Bovendien verwijst Mark in zijn LinkedIn-post naar een link naar een vacature bij Google: “Senior Software Engineer, Embedded Systems, Augmented Reality OS”.

Terwijl een andere vacature te vinden is voor een Senior Software Engineer positie. Hierin wordt beschreven dat het bedrijf zoekt naar hulp bij het ontwikkelen van een “innovatief AR apparaat.” Daarnaast staat in de functieomschrijving dat Google’s “team de softwarecomponenten bouwt die de hardware op onze Augmented Reality (AR) producten besturen en beheren. Dit zijn de softwarecomponenten die op de AR-apparaten draaien en die het dichtst bij de hardware staan. Als Google producten toevoegt aan de AR-portfolio, is het OS Foundations-team het allereerste softwareteam dat met nieuwe hardware werkt.”

Andere vacatures zinspeelden verder op een AR headset en AR Operating System. Maar hier meer over plaatsen zou overbodig zijn.

In ieder geval heeft dit de realiteitsindustrie aan het gissen gebracht dat Google een poging doet naar een ander Augmented Reality apparaat en een nieuw besturingssysteem voor AR.

De vraag is alleen of het bedrijf een vervolg op zijn bestaande Google Glass voor bedrijven wil aankondigen of dat ze van plan zijn om, nogmaals, een AR headset op de consumentenmarkt uit te brengen.

vr expert - google glass enterprise edition 2

Google’s geschiedenis met de reality smarkt

Google staat erom bekend dat het een strategie hanteert van ‘nieuwe producten en software-oplossingen tegen de muur gooien om te zien wat blijft hangen’. Dat is niet anders voor hun inspanningen op de reality-markt. Het begon met de AR-headset: Google Glass, die uiteindelijk uit de consumentensfeer flopte. Sindsdien is Google zich gaan richten op de zakelijke markt.

Daarna probeerden ze de VR-markt te betreden met twee aanbiedingen: Google Cardboard voor VR op een smartphone. Dit is een goedkope karton-origami-achtige oplossing, die nieuwkomers naar VR lokt. De tweede, Daydream VR, een meer geavanceerde VR-oplossing voor smartphones die niet meer kan worden gekocht.

Tot slot heeft YouTube, dat eigendom is van Google, een VR-functionaliteit voor elke video op het platform.

Hoe zal Google het doen met een nieuw AR-apparaat?

De Augmented Reality-markt bevindt zich in een steeds concurrerender omgeving. Van Microsoft HoloLens 2, de Chinese Nreal Air en de aankomende Lynx R-1, tot de veelbesproken Apple AR-headset, de overnames van Samsung die zinspeelden op een AR-apparaat, en de nieuwste ontwikkeling van Lenovo en Motorola, die een samenwerking aangaan om een AR-headset te ontwikkelen. Samen met de andere categorie van Assisted Reality-apparaten van RealWear, en de onlangs aangekondigde Oppo Air Glass.

Het lijkt erop dat Google een graantje wil meepikken van de AR-markt die in 2028 naar verwachting een waarde van 340 miljard dollar zal vertegenwoordigen. Nog afgezien van het feit dat Google al ervaring heeft met het ontwikkelen van software voor AR-apparaten: met ARCore en Project Tango.

vr expert - project tango

Conclusie

Google’s nieuwe open posities zinspelen op een AR-productrelease en een nieuw AR-besturingssysteem op basis van de eisen voor de nieuwe werknemers die ze zoeken. Dit hint erop dat Google opnieuw probeert de AR-markt te betreden. Met als doel om hun bedrijf te laten groeien binnen de snel groeiende AR-markt. Het zal interessant zijn om te zien wat Google voor ons in petto heeft.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.