Een nieuwe iteratie van de Quest 2 Pro VR-headset komt volgens geruchten voor Project Cambria

  • apr 19, 2022
  • 4 minuten

Na een gelekte Tweet van Apple-analist Ming-Chi Kuo, gaat het gerucht dat Meta  bezig is met het voorbereiden van een nieuwe editie van zijn populaire headset Quest 2. Er wordt echter gespeculeerd dat het lek Meta’s aankomende Project Cambria-headset was. Dus, wat is het, en wat zijn de details van de nieuwe headset?

Wat is de geruchten Quest 2 Pro headset?

De nieuwe Quest 2 Pro-headset zal een mini-LED-display-engine gebruiken in combinatie met het Pancake-lensontwerp.

Quest 2 Pro Leak - VR Expert -1

Een nieuw lensontwerp, in tegenstelling tot de standaard Fresnel, maakt een slanker, lichter en stijlvoller profiel van de headset mogelijk. Het zou kunnen dat Meta’s productstrategie is om een dunnere en lichtere Pro-versie uit te brengen die mogelijk wordt gemaakt door het Pancake-lensontwerp, dat ze al onder R & D hebben voor hun Project Cambria-headset. 

Het Pancake-ontwerp werkt door veel gevouwen lenzen te buigen om het weergavelicht te weerkaatsen. Wat het vermelden waard is, is dat het vervormingseffect voor de Pancake-lens minder invasief is dan de Fresnel, wat betekent dat de headset minder hoeft te werken om te compenseren en te corrigeren wat de drager ziet. Met andere woorden, het maakt verwerkingskracht vrij en stelt Meta in staat om de resolutie van de Quest 2 Pro te verhogen.

Quest 2 Pro Leak - VR Expert -1

Tegenwoordig zien we dat de Pancake-lens wordt toegeschreven aan stijlvolle ontwerpen zoals HTC VIVE Flow en EM3, en het lijkt erop dat Meta op het punt staat bij te dragen aan deze virtual reality-trend terwijl hij reageert op de toenemende populariteit van de Valve Index.

Opvallende kenmerken en specificaties van de Quest 2 Pro

Wat het scherm van het apparaat betreft, wordt het geleverd met een verbeterde resolutie van 2160×2160 pixels per oog. Dit zal waarschijnlijk worden gedaan om het verbeterde scherm te testen en als een brug te fungeren tussen de originele Quest 2 en de upcoming Project Cambria. Dit zorgt ervoor dat Meta ook een apparaat heeft dat de huidige marktverwachtingen bijhoudt.

De nieuwe Quest 2 Pro zal ook gezichtsherkenning en tracking bevatten. Dit sluit aan bij Meta’s plannen om geanimeerde avatars van zijn gebruikers in het metaversum op te nemen, waardoor de onderdompeling van de secundaire digitale realiteit toeneemt.

Ten slotte ligt de nadruk op een mini-LED-display vanwege de hogere luminantie in vergelijking met LCD- of OLED-schermen. De reden is dat het Pancake-lensontwerp, vanwege de gevouwen optiek, een lagere lichtefficiëntie heeft dan Fresnel, waardoor een helderder scherm of meer licht door de lens moet lopen om een meeslepende ervaring te bieden.

Zijn de lekken Project Cambria of een Quest 2 Pro ontwerp?

Sinds het lek is er veel discussie geweest binnen de tech-industrie over de vraag of kuo’s lek verwijst naar Project Cambria, of de Quest 2 Pro-productextensie. TechRadar voorspelt dat het lek van Kuo verwijst naar de Quest 2 Pro-extensie en niet naar de premium Project Cambria. Terwijl RoadtoVR er anders over denkt en veronderstelt dat het lek Project Cambria is.

Als je het ons hier bij VR Expert zou vragen , dan wijzen de argumenten aan het begin van het artikel erop dat het inderdaad de productuitbreiding van Oculus Quest 2 is.

Conclusie

Meta lijkt waarschijnlijk zijn Quest 2 Pro-extensie uit te brengen met een hogere resolutie, slanker ontwerp en gezichtsherkenningsmogelijkheden. Het lek benadrukt ook Meta’s toewijding aan de metaverse in gezichtsherkenning.

Interessant is dat de productie van mini-LED-schermen notoir duurder is dan andere weergavetypen. Dus we aarzelen of Meta zijn hardware zal blijven subsidiëren om meer gebruikers naar zijn metaverse-plannen te leiden.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.