Een VR App maken: hoe gaat dat in zijn werk?

Een VR app laten maken: je doet het bij de VR Expert.

VR Apps komen niet uit de lucht vallen. Hier is VR App Development voor nodig. Zoals de afbeelding van dit bericht laat zien hebben wij zelf VR Apps ontwikkeld, die we ook gedeeltelijk zelf hebben gepubliceerd. Maar lang niet alle apps van onze lopende band publiceren wij zelf. Bedrijven willen er vaak zelf mee naar buiten komen.

“Ontwikkelen jullie alle virtual reality zelf?”

Ja, wij hebben een team van 3D designers, programmeurs en andere creatives. Alle benodigde skills voor het laten maken van een virtual reality applicaties zijn bij ons te vinden. Van idee tot uitvoering naar presentatie en publicatie.

Wist je… Wij doen ook aan:

VR app development

Ons team bestaat inmiddels uit 30 man en groeit gestaag.

En Augmented Reality?

We hebben ook een aantal AR apps gepubliceerd, waarvan Centraal Beheer Wegwijs er één is. Na een aantal AR Apps waarmee we ervaring hebben opgedaan met AR App Development, hebben we het platform AR Experts opgezet, ons nieuwe Augmented Reality platform. Samen met ons enthousiaste team zijn we de wereld van AR App Developers in gestapt.

Het doel van de VR app bepalen

Dat is logisch, want als je een VR app laat maken, wil je daarmee vaak iets met jouw merknaam doen, zoals bij een VR app voor marketing, of voor andere bedrijfsdoelen. in elk geval moet het gekoppeld worden aan de bedrijfsnaam. Vaak is in eerste instantie het doel om indruk te maken met de virtual reality technologie. 

Maar dan is vervolgens de vraag: wat ga je laten zien; welke reis ga je de potentiële klant of de video-kijker laten maken en wat is het doel van je 360 video of VR applicatie? Onze experts kunnen hier in bijstaan.

360 video productie bedrijf of 360 graden tour laten maken

VR Apps in verschillende branches

Voor welke branches worden virtual reality applicaties gemaakt? De toepassingen van virtual reality zijn eindeloos en binnen elk vakgebied waardevol. In technische branches en/of branches waar goede training van belang zijn biedt vr in het bijzonder toegevoegde waarde. VR Expert ontwikkelet daarnaast VR voor retail, vastgoed, onderwijs, ruimtelijke planning en natuurlijk het onderwijs.

VR voor de zakelijke markt

Wat zijn voorbeelden van zakelijke virtual reality toepassingen? Het visualiseren van complexe ideeën en plannen, het trainen van mensen en het presenteren en verkopen van diensten en producten zijn slechts enkele voorbeelden. Geef uw doelgroep een kijkje achter de schermen en creëer een unieke belevenis met behulp van virtual reality.

Wat voor een virtual reality apps zijn al door jullie gemaakt? Onze applicaties vallen uiteen in simulatie, interactie, storytelling en informatieverstrekking. Voor Loxa en Berendsen ontwikkelden wij simulatie apps, interactieve apps voor Bell ID en Raypack en voor o.a. American Spirit en Pipelife zogenaamde storytelling applicaties.

Apps van VR Expert uitproberen

Veel VR apps zijn voor intern gebruik en niet online te vinden. Je kunt wel in de appstore een virtual reality applicatie van VR Expert uitproberen. Enkele van onze mobiele applicaties zijn in de appstore te vinden. Zoek eens naar Centraal Beheer Wegwijs, Chef’s VR markt of Bell ID Tokenization.

Je kunt ook naar de playstore gaan en zien welke apps wij op onze eigen naam hebben gepubliceerd.

HTC Vive VR apps proberen?

Wilt u eens onze desktop virtual reality proberen dan bent u van harte welkom in Utrecht.

Kosten van een VR App

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een virtual reality app?

Zoals bij elk technisch complex product en softwareontwikkeling is het geven van een exacte kostenindicatie onmogelijk. Software ontwikkeling begint rond de 10 duizend euro en loopt op naar gelang uw wensen en de complexiteit.

Meer specifieke kostenschattingen zijn mogelijk op basis van uw wensen, neem daarvoor contact met ons op.

Duur van VR App ontwikkeling

Hoelang duurt het ontwikkelen van een vr app gemiddeld? Dit is natuurlijk afhankelijk van de wensen en de complexiteit van de VR applicatie die u wilt laten maken.

Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een mobiele VR applicatie tussen de 4 en 16 weken. Desktop applicaties kosten vaak wat meer tijd, gemiddeld ergens tussen de 8 en 24 weken.

Mobiele VR vs. desktop VR

Wat is het verschil tussen een mobiele en een desktop vr applicatie? Mobiele applicaties vergen een zware desktop computer en bril zoals HTC Vive of Oculus Rift. Deze zijn vooral geschikt voor complexe virtual reality toepassingen zoals trainingen. (lees meer over het verschil tussen Mobiele en Desktop VR) De kosten en ontwikkeltijd zijn hoger dan bij een mobiele applicatie. Mobiele vr-apps zijn geschikt voor eenvoudige virtual reality zoals 360 video en 3D animatie. De kosten zijn lager en de verspreiding is eenvoudiger voor smartphones.