Eigenaar Tik Tok van plan Pico VR te kopen 

VR Expert Pico Neo 3 action

ByteDance Ltd., eigenaar van social media platform TikTok is van plan om Pico, een maker van chinese virtual reality headsets over te nemen. De reden voor de acquisitie is dat het bedrijf op zoek is naar een nieuwe groeimarkt.  Er zou een bedrag van 5 miljard yuan (zo’n 700 miljoen euro) met de overname gemoeid zijn.

Concurrentie voor Facebook

De headset fabrikant heeft over de laatste jaren een aantal headsets gelanceerd waaronder de Pico G2 4K en Pico Neo 2. Hiermee zijn ze een grote concurrent  voor Facebook met hun Oculus lijn. Vooral omdat Pico zich primair op de zakelijk markt in Europa richt en de chinese markt voor Facebook onbereikbaar is vanwege de ban van het  platform aldaar.

VR Expert | Wearing Pico G2 4K

Lancering Pico Neo 3

Pico staat op het punt hun nieuwe Pico Neo 3 headset te lanceren voor consumenten in China en voor bedrijven in de rest van de wereld. De eventuele overname zou een eerstestap zijn voor ByteDance in de wereld van VR terwijl zij recent aankondigde een AR platform een eigen AR platform voor TikTok te ontwikkelen.

VR Expert Pico Neo 3 and Controllers

Meer content voor de Pico lijn?

De overname zou kunnen beteken dat er flink geïnvesteerd gaat worden in het Pico ecosysteem en dat er meer content op de markt komt. Op dit gebied loopt het bedrijf nog flink achter op de concurrentie hoewel recent wel hits zoals Beat Saber zijn toegevoegd.

Push van Pico in 2022

De overname van Pico VR door TikTok is groot nieuws in vr land en de geruchtenmolendraait op volle toeren. Hopelijk is er snel meer duidelijk en zal er bij overname een flinke push komen van Pico en vergeten zijn hopelijk de Europese (consumenten)markt niet.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.