ClickCease

EPGL lenzen voor Augmented Reality

EPGL is een bedrijf dat medische producten ontwikkelt, momenteel werken ze aan een “slimme” contactlens die in combinatie met smartphone apps ook Augmented Reality functionaliteit zal bieden. Ze zullen samenwerken met Apple om dit te realiseren.

De toekomst volgens Tim Cook

Apple speelt geen actieve rol in Virtual Reality, onlangs gaf Tim Cook aan dat VR de gebruiker afsluit, en dat hij in de toekomst meer potentie ziet in AR toepassingen. De contactlens van EPGL kan hierbij een rol gaan spelen.

Nu bekijk je AR beelden nog via een los scherm zoals die van een smartphone of via een Google Glass bril, met een slimme contactlens wordt echt en virtueel perfect met elkaar gecombineerd.

Hoe werkt deze lens?

De contactlens ligt direct op je oog en kan via een prisma de beelden direct op de retina projecteren. Ook met bestaande oogafwijkingen wordt rekening gehouden.

EGPL is reeds in bezit van enkele interessante patenten waaronder de mogelijkheid om knipperen met de ogen te gebruiken als besturing, de lens op te laden en data op te slaan, een autofocussysteem toe te voegen en elektronische circuits in te bouwen.

Meer dan Augmented Reality

Naast Glass heeft Google reeds in 2014 een prototype ontwikkeld voor een contactlens die het glucosegehalte kan meten bij diabetici. Andere projecten als Hololens maken gebruik van externe projectie.

Ook Magic Leap zal gebruik maken van een soort headset. Een oplossing met lenzen biedt een onopvallende manier om het gezichtsveld een extra dimensie te geven, en tegelijkertijd kan een slimme lens ook medische functionaliteit bieden.

Blik op de toekomst

Op dit moment zijn slimme lenzen nog slechts patenten en prototypes, toch gaan de ontwikkelingen snel. Augmented Reality is moeilijker om te implementeren dan Virtual Reality, daarentegen biedt het een wereld aan nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Is dit de Augmented toekomst die Tim Cook voor ogen ziet?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.