Epson lanceert nieuwe BT-40 en BT-40S AR smartglasses

Epson BT-40 en BT 40s 3

Epson lanceert twee nieuwe smartglasses, de BT-40 en de BT-40s.  De vierde generatie headset hebben een groter field of view, hogere resolutie, meer comfort en zijn aan te sluiten op Android USB-C apparaten. De brillen zijn als pre-order beschikbaar via Amazon en Epson voor een prijs van 580 dollar voor de normale variant en 1000 dollar voor de ‘S’ versie.

Specificaties Epson BT-40 en BT-40S

De binoculaire (voor 2 ogen) smartglasses beschikken over een Full HD 1080p scherm met een hoog contrast, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid. Het gezichtsveld van 34 graden biedt een weergave gelijk aan het bekijken van een scherm van 3 meter op een afstand van 5 meter.  Diis een stuk groter dan concurrenten Vuzix m400 en M4000 met een gezichtsveld van respectievelijk 16.8 en 28 graden.

Epson BT-40 en BT 40s | VR Expert

Het vernieuwde design is op maat aan te passen en bevat extra padding, wat moet zorgen voor een verhoogd draagcomfort. Beide headset beschikken over 9-assige bewegingssensor, gyroscoop, versnellingsmeter, magnetometer en omgevingslichtsensor. De headsets sluiten via USB-C aan op een smartphone of Epsons eigen nieuwe Android mini-computer.

Verschil tussen BT-40 en BT-40s

De Epson BT40s smartglass beschikt over dezelfde specificaties als de goedkopere BT40 ,waarbij het belangrijkste verschil de meegeleverde  ‘intelligente touch controller is.

Deze controller doet dienst als besturing en levert additionele features en opslagmogelijkheden. Tenslotte wordt bij de BT-40’s een magnetische zonnebril geleverd die werken in zonnige omstandigheden mogelijk maakt.

VR Export | Epson BT-40 gebruik

BO-IC400 mini PC

De BO-IC400 is een mini-pc gebaseerd op Qualcomm XR 1 chipset die draait op Android en dienst doet als externe opslag en extra batterij, met een gebruiksduur van 5 uur. De BO-IC400 heeft een 2,95-inch display met 13 MP autofocus camera, GPS, WiFi en Bluetooth.  Bovendien beschikt deze over 64 GB interne opslag en microSD-sleuf voor maximaal 2 TB kaarten.

VR Export | Epson BT-40 front

Lees meer over het smartglass referentie model van Qualcomm

Prijs en beschikbaarheid

Beide AR headsets worden halverwege 2021 verwacht en zijn te pre-orderen via Epson of Amazon. De BT-40 komt voor 579 dollar op de markt terwijl de ‘S’ variant bijna duizend dollar kost. Via welke kanalen en wanneer de AR headset naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.