Facebook en Ray-Ban lanceren Ray-Ban Stories Smart Glasses

VR Expert Ray Ban Stories

Facebook en Ray-Ban’s eerder geteasede slimme bril werd onthuld op donderdag 9 september, de officiële aankondiging kwam uren nadat een afbeelding van de bril was uitgelekt door Samsung Enthusiast Evan “Evleaks” Blass. De slimme bril kan worden gebruikt om video’s en foto’s in first-person point-of-view op te nemen om die vervolgens te delen op sociale media.

VR Expert Facebook Ray Ban Glasses

Specificaties van de Ray-Ban Stories

 • Camera – Dual 5 megapixel cameras
 • Video – 1184 x 1184 pixel videos op 30 frames per second
 • Speakers – 2x geïntegreerde speakers
 • Microfoons – 3x geïntegreerde microphones
 • Controls – Touch control and voice commands
 • Connectiviteit – Wi-fi & Bluetooth

Wat zit er in de doos van de Facebook en Ray-ban bril?

De Ray-Ban stories komt met het volgende in de doos:

 • Ray-Ban Stories
 • USB-C oplaadkabel 
 • Zachte stoffen brillenhoes
 • Brillen oplaadhoes
 • Gids

VR Expert Facebook Ray Ban Box

Facebook & Ray-Ban bril

Eerder deze week tweette Andrew Bosworth, VP van Facebook Reality Labs, een video van een vakantie met zijn gezin, waarin Mark Zuckerberg te zien is. Er wordt gedacht dat deze zijn opgenomen met de Ray-Ban/Facebook smart glasses. In beide video’s zien we Zuckerberg en Andrew Bosworth in wat Ray-Ban Stories lijken te zijn.

De Ray-Ban Stories zullen niet beschikken over augmented reality functies zoals die te vinden zijn in de Microsoft HoloLens 2 en Magic Leap 1. Het apparaat heeft zelfs geen beeldscherm. Het product richt zich voornamelijk op de mogelijkheid om inhoud vast te leggen in de eerste-persoons point-of-view, waardoor ze vergelijkbaar zijn met de Snap Spectacles, oorspronkelijk gelanceerd in 2016 met een nieuwe versie in 2021. Het apparaat is uitgerust met 3 microfoons en 2 geïntegreerde open-oor luidsprekers waardoor de functionaliteit vergelijkbaar is met die van de Bose Frames.

De bril kan alleen worden gebruikt wanneer hij via bluetooth is verbonden met een smart device waarop de “Facebook View” app is geïnstalleerd. De bril vertrouwt volledig op het slimme apparaat om te fungeren als het brein en de processor van de bril.

Facebook’s lange termijn plannen

De bril van Facebook en Ray-Ban maakt deel uit van een groter initiatief van Facebook om augmented reality-verbeterende, beeldprojecterende brillen te bouwen die in de toekomst zullen worden uitgebracht. Het bedrijf bewaart ook zijn geavanceerde AR-technologie voor een andere release, omdat het niet wil dat gebruikers functies die gewoonlijk worden geassocieerd met de huidige smartglasses nog op deze nieuwe bril hebben.

Smart Glass aankondiging door Facebook in oktober?

Facebook CEO en oprichter Mark Zuckerberg heeft onlangs op zijn Facebook-pagina een video vrijgegeven waarin hij tennist met een augmented reality bril. De video laat zien hoe hij beweegt en virtuele ballen slaat terwijl hij een augmented reality bril draagt, in wat een vroege release kan zijn van een product of dienst van Facebook die in de maak is voor Octobers Facebook Connect.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.