Facebook’s nieuwe Boz-CTO is een verdere stap in de richting van de metaverse

VR Expert - FaceBook

Op 22 september 2021 werd Andrew ‘Boz’ Bosworth gekozen voor de nieuwe CTO-positie bij Facebook: hij vervangt Mike Schroepfer, die aankondigde dat hij zijn rol in 2022 zou verlaten. De vervanging is een teken dat de Metaverse van Facebook eraan komt.

Waarom Andrew ‘Boz’ Bosworth?

De huidige CTO van Facebook, en AI-gericht, Mike “Schrep” Schroepfer, kondigde in een Facebook-post aan dat hij zou aftreden als CTO – en vervangen zou worden door de VR/AR-gerichte, Andrew “Boz” Bosworth. Zoals Mike in de post begint: “Na 13 geweldige jaren bij Facebook, heb ik de beslissing genomen om terug te treden als Chief Technology Officer en over te stappen naar een nieuwe parttime rol als Facebook’s eerste Senior Fellow bij het bedrijf ergens in 2022.”

De ‘Boz’ begon zijn carrièrepad bij Microsoft als Software Engineer, maar nadat Mark Zuckerberg Bosworth als Teaching Assistant had in zijn AI-klas, leerden ze elkaar kennen, en werd Andrew aangenomen bij Facebook.

Een van Bosworths eerste taken bij Facebook was het helpen ontwikkelen van Facebooks News Feed, terwijl hij hielp bij het leiden van Facebook Groups, Messenger en Video Call afdelingen. Daarna ging hij zich meer richten op de zakelijke kant en werd hij VP van Facebooks winstgevende advertentie-activiteiten en algemene bedrijfsplatform.

Maar waar Andrew Bosworth het meest bekend om is, is zijn centrale rol bij Oculus VR-headsets, al snel ook AR HMD‘s, nadat Facebook het bedrijf beroemd had overgenomen en de afdeling omdoopte tot Facebook Reality Labs.

VR Expert Facebook Horizon Workrooms

Enkele van Andrew’s prestaties op zijn cv zijn het leiden van de Facebook Horizon Work Rooms – het VR-vergader- en conferentieplatformen een nieuwe product line-up met Ray-Ban van AR slimme brillen. Terwijl hij momenteel bezig was met de ontwikkeling van overlayed beelden bovenop de echte wereld, een centrale AR-functie. In wezen is de nieuwe aanwerving van Andrew Bosworth als CTO het komende teken van een op handen zijnde Facebook Metaverse.

Wat betekent dit voor Facebook?

Mark Zuckerberg zei met betrekking tot de aankondiging van Andrew als de nieuwe CTO: “Dit is allemaal fundamenteel voor onze bredere inspanningen om de metaverse te helpen bouwen, en ik ben enthousiast over de toekomst van dit werk onder leiding van Boz.”

VR Expert Zuckerberg Bosworth

Dit is een duidelijke indicatie van Zuckerberg’s visie op een alternatief universum genaamd de Facebook Metaverse en de aanjager daarvan is VR/AR. Een toekomststrategie, gedefinieerd als een volledig immersieve online omgeving waar jij en ik kunnen socialiseren en zaken kunnen doen. Een voorbeeld van veel sciencefiction, zoals Neuromancer, The Matrix en Ready Player One.

Nieuwe aanwervingen van Mark Zuckerberg zijn altijd indicatief geweest voor zijn plannen binnen Facebook. Mike Schroepfer werd aangenomen vanwege zijn expertise op het gebied van AI en het gebruik van adaptieve algoritmen om de inhoud van Facebook te beheren. De rol van Andrew Bosworth als CTO is de volgende stap in deze immersieve groeistrategie, waarbij hij zijn focus verlegd van AI: de volgende stap in Mark’s rekrutering voor een nieuw Facebook Reality Labs team dat zich uitsluitend richt op dergelijk belichaamd ‘Metaverse’ internet.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.