ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice

Oculus Rift kopen

Zoals het hoort? Nou ja, niet helemaal. De Oculus Rift kopen was slechts het begin, je had ook nog tracking modules nodig, een stevige gaming PC en er was nog weinig software beschikbaar. Daarnaast was de Rift vooral gemaakt voor zittende ervaringen, toch wel een beperking. Dit werd later overigens netjes opgelost, met betere tracking, Oculus Touch controllers en VR apps zoals Quill, een 3D tekenpakket. Met een aantal exclusieve games van grote ontwikkelaars wist Facebook de bibliotheek aan content verder uit te breiden, al was niet iedereen daar zo enthousiast over. Met name de gebruikers van de concurrerende headset; de HTC Vive.
Oculus Rift huren
Hoewel de “early adopters” enthousiast waren over dit nieuwe hoofdstuk in Virtual Reality, bleek het grote publiek nog niet klaar voor de nieuwe VR trend. De kosten lagen te hoog, de technologie was te ingewikkeld en de content te beperkt. Met name VR voor zakelijke toepassingen bleek een succes, maar zelf een compleet Oculus Rift set kopen was niet voor iedereen haalbaar. Een Oculus Rift huren is dan een oplossing, je kunt een “turn-key” set huren voor bijvoorbeeld een presentatie, team-building of research. In combinatie met professionele ondersteuning wordt het gebruik van VR een stuk interessanter.
HTC Vive, alternatief voor de Rift
Naast een Oculus Rift huren of kopen, zou je ook kunnen kijken naar de HTC Vive. Voor de meeste gebruikers zijn deze twee systemen gelijkwaardig, met dezelfde functionaliteit. Zowel de Rift als de Vive hebben een aantal exclusieve titels, maar de hardware en software lijken veel op elkaar. Als set is de Oculus Rift wat goedkoper, maar de prijzenoorlog wordt door alle VR fabrikanten gevoerd. Je kunt ook een HTC Vive set huren, het platform werkt op basis van Steam door Valve. Met name in China is HTC een grote speler op het gebied van Virtual Reality. Sinds HTC de smartphone divisie heeft verkocht aan Google, kunnen ze de aandacht volledig richten op het uitbreiden van de Virtual Reality tak.
Samsung Gear VR, nog een alternatief voor de Rift
In tegenstelling tot HTC, wat is echte concurrent is van Facebook, werkt Samsung samen met het team van de Rift. En dan met name op het gebied van Oculus Home, een platform dat het mogelijk maakt alle spellen en andere soorten content te bekijken in Virtual Reality. De Gear VR is een mobiele oplossing, je hebt een recent Samsung Galaxy toestel nodig, je hebt niet de bewegingsvrijheid die een Rift biedt. De prijs ligt wel een stuk lager, en deze draadloze oplossing maakt de Gear VR ideaal voor demonstraties en presentaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk tientallen Samsung Gear VR brillen te huren en een zaal vol bezoekers simultaan naar dezelfde VR video te laten kijken. De Gear VR is niet zozeer een alternatief voor de Oculus Rift als een aanvulling in het spectrum van VR oplossingen.
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.