ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice

Samsung Gear VR huren

Er zijn verschillende “smaken” in Virtual Reality. Enerzijds heb je de complexe VR ervaringen van headsets als de Oculus Rift en de HTC Vive, anderzijds heb je de eenvoudige mobiele ervaringen van Google Cardboard. Samsung zocht naar een tussenoplossing die de mobiele ervaring beter maakt, en wel in de vorm van de Gear VR. Je kunt de Samsung Gear VR huren of kopen, als je zelf geen Galaxy toestel bezit is huren wellicht een betere optie. Deze mobiele headset heeft een opvallend breed aanbod aan apps, en het draagbare design zonder kabels maakt het een veelzijdig systeem met enkele unieke kenmerken. Voor je de Samsung Gear VR gaat huren kun je op deze pagina meer lezen over deze Virtual Reality headset.

https://youtu.be/gghYoUlhyVU

Wat is de Samsung Gear VR?

Het is een houder voor een Samsung Galaxy toestel vanaf de 6 serie. Je steekt een Galaxy in de Gear VR, de Virtual Reality software zal dan automatisch starten. Samsung maakt gebruik van Oculus software, de ervaring lijkt daarom regelmatig op die van het “grotere broertje” Oculus Rift. Omdat de Gear VR geen positionele bepaling heeft kun je wel in 360 graden rondkijken, maar je kunt niet in de virtuele wereld rondlopen. Dat is mogelijk met een externe controller, of het ingebouwde aanraakgevoelige touchpad. In tegenstelling tot de eenvoudige Google Cardboard zitten er enkele chips in deze houder verwerkt om het beeld optimaal weer te geven.

Waarom een Samsung Gear VR huren?

Wanneer je een recente Samsung Galaxy smartphone bezit is een Gear VR best een goede investering, zelfs met de losse controller. Maar niet iedereen heeft behoefte aan dit toestel, het is immers een luxe en kostbare smartphone. Ook Apple bezitters hebben niets aan de Gear VR, het is puur voor een select groepje Samsung toestellen. Als je toch gebruik wilt maken van dit systeem is een Samsung Gear VR huren een betere keuze. Je kunt het systeem inzetten voor een feestje, voor een beurs of voor een presentatie. Het feit dat de Gear VR volledig zelfvoorzienend is zonder kabels maakt het een enorm handige VR headset.

Bijzondere toepassingen bij een Samsung Gear VR huren

Je kunt honderden mensen tegelijk naar dezelfde video laten kijken met de VRSync software van VR Owl tijdens een presentatie, ook wordt de Gear VR ingezet om echte achtbanen te voorzien van een prachtige animatie. Er zijn diverse applicaties die gebruik maken van de microfoon voor live chat tijdens spellen, de camera aan de voorzijde wordt soms gebruikt voor Augmented Reality toepassingen. Het is dus een zeer veelzijdig systeem in een klein formaat.

De hardware

Samsung Galaxy smartphone: Op dit moment kun je de Gear VR gebruiken met de Galaxy 6 t/m 8 toestellen. Omdat de meest recente smartphone een andere connector heeft moet je een dongle gebruiken bij oudere toestellen in de nieuwe houder. Je kunt tijdens het dragen van de Gear VR ook gesprekken aannemen en berichten lezen, het kan uiteraard wel een nadeel zijn dat de smartphone niet normaal gebruikt kan worden tijdens een Gear VR sessie. Dat is weer een voordeel van een Samsung Gear VR huren inclusief smartphone.

Gear VR controller: Je kunt spellen soms besturen door je hoofd te bewegen, er is ook een touchpad aanwezig. Voor meer nauwkeurige navigatie is een speciale controller ontwikkeld met bewegingsdetectie over drie assen. Je kunt dit vergelijken met de Wii controller van Nintendo. Deze controller is minder nauwkeurig dan bijvoorbeeld de Oculus Touch controllers, maar het biedt wel een meerwaarde op de standaard wijze van bedienen.

Gear 360 camera: Het is mogelijk om panorama foto’s en video’s te maken met de speciale Gear 360 camera. Je bedient deze camera met de smartphone en kunt daarna de beelden terugkijken via de VR headset.

Samsung heeft hiermee een eigen ecosysteem van Virtual Reality producten neergezet.

Samsung Gear VR hurenen spelen

Bij een Samsung Gear VR huren kun je direct aangeven welk soort apps je graag wilt zien. Veel apps zijn gratis, er zijn ook apps tegen betaling. Hieronder staan enkele populaire categorieën opgesomd:

Educatieve apps: Je kunt heel wat leren met deze headset, er zijn een aantal exclusieve titels waaronder virtuele wereld reizen, apps over historische gebeurtenissen en applicaties om het universum te verkennen.

Video kijken: Films en videoclips bekijken gaat perfect op dit virtuele scherm. Je kunt er je eigen films mee bekijken, maar ook YouTube is beschikbaar, Facebook video en een flink aantal andere video apps waaronder Netflix. De Cirque du Soleil apps zijn het downloaden zeker waard.

Muziek luisteren en maken: Er is een bijzondere app die je door een viool laat reizen, je kunt ook je eigen house party maken of Karaoke zingen. Sluit jouw hoofdtelefoon aan op het Galaxy toestel en geniet van de muziek!

Spellen: Op dit gebied laat de Gear VR de concurrentie ver achter zich. In vergelijking met de Google Cardboard wat betreft de kwaliteit, en vergeleken met de Rift en Vive in kwantiteit. Met honderden titels variërend van puzzelspellen tot schietspellen is er volop te beleven in Virtual Reality.

Een Samsung Gear VR huren is niet duur, met alle mogelijkheden is dit een ideale headset voor enorm veel toepassingen.

Samsung Gear VR te huur

Samsung Gear VR

Waar twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen, zo luidt het gezegde. Dat kan ook gezegd worden van de Samsung Gear VR, het mobiele Virtual Reality platform van de Zuid-Koreaanse electronica gigant. Waar de Oculus Rift en de HTC Vive moeite hebben om VR brillen in grote aantallen te verkopen, scoort Samsung Gear VR vele malen beter. Waarom zou je de Gear VR kopen of huren, en wat maakt deze plastic smartphone houder interessanter dan de goedkopere Google Cardboard?

Samsung stapt in Virtual Reality

Er zijn weinig sectoren waar Samsung zich niet in bevindt. We kennen ze in het Westen vooral van de smartphones, televisies en witgoed, ze maken in het land van herkomst zelfs tanks voor het leger. Net zoals concurrent HTC zag Samsung de markt voor smartphones in het slop geraken, het werd tijd voor iets nieuws. Waar HTC samen met Valve de strijd aanging met Facebook en de Oculus Rift, besloot Samsung juist de samenwerking met de social media gigant op te zoeken. Dit resulteerde in de Samsung Gear VR, een kunstof houder voor de Galaxy lijn aan mobiele toestellen, op basis van software die door Oculus werd geleverd. Daarmee zijn de Oculus Rift en de Gear VR direct aan elkaar gekoppeld. Het grote succes van de Samsung VR bril is het mobiele systeem in combinatie met de aanschafprijs. Je kunt een Gear VR kopen voor pakweg honderd euro (zonder smartphone), je hebt ook geen zware gaming PC nodig.

Oculus Home software en Android

Smartphones van Samsung werken op basis van het Android platform van Google. Daar is een extra laag overheen gelegd die door het team van Oculus werd ontwikkeld. Het resultaat is een krachtige mobiele VR headset die werkt met populaire Galaxy toestellen. De Gear VR werkt niet met standaard Cardboard VR apps, je moet speciale VR apps laten maken die werken op basis van het Oculus Home platform. Dit is voor ervaren ontwikkelaars overigens geen bezwaar, de kosten vallen relatief gezien best mee.

Samsung Gear VR of Google Cardboard?

Aangezien de Gear VR van Samsung zo zwaar leunt op het Android systeem, lijkt het alsof de houder van Samsung een luxe versie is van de goedkope Cardboard van Google, toch is dat niet het geval. In de Gear VR bevindt zich een directe koppeling met het Galaxy toestel, dit zorgt ervoor dat de hardware optimaal functioneert. Daarnaast heeft Oculus Home voor Gear VR een eigen app store met unieke applicaties die je elders niet zult vinden. Een aantal VR apps zijn gratis, andere tegen betaling. Maar de prijzen van deze content liggen doorgaans veel lager dan spellen voor de Oculus Rift of de HTC Vive.

Unieke mogelijkheden met de Gear VR

De Samsung Gear VR bevindt zich tussen de bekende VR brillen als de Rift en Vive enerzijds, en de eenvoudige Google Cardboard anderzijds. Hier zijn enkele unieke kenmerken van de Samsung VR headset:

Gear 360 camera: Naast een VR bril heeft Samsung ook een eigen 360 camera die voor de hobbyist een leuke kwaliteit levert voor een scherpe prijs. Verwacht geen professionele beelden, toch kun je met de combinatie van een Samsung smartphone en een Gear 360 best mooie foto’s en films maken. De nieuwe editie van de camera werkt ook met iPhone toestellen, maar niet met alle Android smartphones.

Gear VR controller: Verwacht niet de volledige functionaliteit van de Oculus Touch controllers, het lijkt meer op de Wiimote van de Nintendo Wii spelcomputer. Toch biedt deze draadloze controller letterlijk meer bewegingsvrijheid, wat de spellen interessanter maakt dan voorheen mogelijk was.

Bediening op afstand: De Samsung Gear VR werkt op basis van Android, zo kun je er interessante dingen mee doen die niet mogelijk zijn op een PC systeem zoals die bij de Rift en Vive gebruikt worden. Een VR app laten ontwikkelen voor de Gear VR is doorgaans ook een stuk goedkoper.

VR voor een groot publiek: Wil je honderd mensen tegelijkertijd een VR show laten zien? Dat kan alleen maar met de Gear VR in combinatie met een losse app op afstand. Zo kun je alle bezoekers aan een evenement samen laten genieten van 360 video opnames, net als in de bioscoop of in het theater.

Gear VR Kopen of huren?

Een Samsung Gear VR kopen is behoorlijk betaalbaar, en zeker aan te bevelen wanneer je reeds een Galaxy toestel bezit. Als dat niet het geval is kun je ook een Samsung Gear VR huren. Of voor een presentatie zelfs meerdere exemplaren, zoveel je maar wilt. Deze VR bril is opvallend veelzijdig en gebruiksvriendelijk, als speeltje voor thuis en ook zeker voor zakelijk VR gebruik.

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.