Review: Fold VR

Eenvoudige VR brillen zoals de Google Cardboard zijn in feite plastic of kartonnen omhulsels met twee kunststof lenzen. Door het beeld in tweeën te splitsen ga je diepte zien en kun je virtual reality ervaren. De VR Fold, is een hele simpele bril die precies doet wat je van de vr bril verwacht, het laat je virtual reality ervaren. Dit gebeurd wel op een hele simpele manier, dus je moet niet veel extra features verwachten.

What’s in the box?

Het doosje waar de VR Fold in zit is net zo compact als de bril zelf. Ondanks het formaat is het doosje goed gevuld. In dit doosje vindt je de bril zelf, een handleiding, extra stickers om de telefoon beter vast te zetten en 3 schoonmaakdoekjes. Van deze doekjes zijn er twee heel speciaal, je krijgt namelijk een droge en een natte doek die normaal worden gebruikt voor de schoonmaak van professionele lenzen.

De Handleiding bevat instructies over de bril, hoe je deze het beste kan opvouwen en de onderdelen. Ook zitten er 3 QR codes bij de bril, 1 voor iPhones, 1 voor Android en 1 QR code voor games. Een leuke feature die bij veel andere brillen ontbreekt, het probleem is helaas dat je via deze QR codes op Chinese websites terecht komt. Wij lezen helaas geen Mandarijns dus voor ons hield het avontuur met alle Chinese games al snel op.

Gebruik

Ultra Light Portable Foldable Vr Glasses Vr Fold V1 3d Vr Virtual Reality  Movie Games Glasses For Android Ios Pc - Buy Vr Fold,Foldable Vr Glasses,Fold  Vr Product on Alibaba.comDe VR Fold is ontzettend makkelijk te gebruiken, het is een kwestie van de telefoon inpluggen en je app opstarten. De bril is compleet open tijdens het gebruik, zodoende kun de bril ontzettend makkelijk besturen. De zijkanten van de VR Fold zijn wel voorzien van flexibele kleppen, hierdoor heb je minder lichtinval en dus een betere ervaring. Doordat de zijkant flexibel is kun je ook eventueel een oplader of oordopjes aansluiten.

De telefoon kun je makkelijk aanbrengen in de bril, let wel op dat je de bril tijdens de ervaring vast moet houden. Door extra stikkers aan de brengen aan de achter kant van het pootje dat tegen de bril aanzit kun je de telefoon iets vaster in de bril drukken. Probeer niet om zoveel mogelijk stickers te plakken om de telefoon vast te zetten, als de telefoon valt ben je nog veel verder van huis.

Beeld en Lenzen

Met een resolutie van 1920×1080 pixels op een scherm van 5,1 inch heeft de Samsung Galaxy S5 een scherp en duidelijk beeld. De duidelijke lenzen van de VR Fold benadrukken nog maar eens hoe belangrijk het is om een telefoon met een goede resolutie te hebben.

De lenzen zijn scherp en kunnen versteld worden, van links naar rechts en van boven naar onder. Hierdoor zorg je dat de bril altijd optimaal is ingesteld voor de beste ervaring. Je krijgt geen dubbel zicht meer, en als je het beeld onduidelijk vindt kun je het scherm dichter bij de lenzen brengen. Met de bijgevoegde doekjes kun je de lenzen makkelijk schoon houden zodat je altijd verzekerd bent van de beste lenzen.

Comfort

In de inleiding werd al gezegd dat je niet te veel moest verwachten van een bril zoals de VR Fold. Je kan de lenzen verstellen en de bril is opvouwbaar, maar meer extra features heeft de bril dus niet. Er is wel een inkeping gemaakt waar je de bril op je neus kan laten rusten, maar je moet de bril nog steeds blijven vasthouden

Design & Kwaliteit

Een compliment voor het design is zeker op zijn plaats bij de VR Fold. De bril is erg compact en omdat de lenzen van de bril naar binnen staan raken de lenzen minder snel beschadigt. Omdat de VR Fold is gemaakt van stevig kunststof gaat de bril minstens een keer zo lang mee als de Google Cardboard.

Tenminste als je er normaal mee omgaat, het karton van een google cardboard gaat in ieder geval minder lang mee dan het kunststof van de VR Fold. De mobiliteit van deze bril is misschien nog wel het grootste pluspunt van de VR Fold. De lenzen zijn makkelijk schoon te houden en de bril zelf kun je ook makkelijk schoonmaken. Het enige probleem van de VR Fold is dat je de telefoon constant moet vasthouden tijdens het gebruik ervan.

Prijs

De VR Fold kost een hele aangename 17,50 euro. Iets meer dan een Google Cardboard, maar je hebt hier ook langer plezier van. Tevens heeft de VR Fold verstelbare lenzen, zowel in scherpte als zijwaartse beweging. De Google cardboard is daarom iets goedkoper, maar blijft toch een leuker promotie middel.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.