ClickCease

Fortnite VR komt eraan

Fortnite VR

Een recent rapport van Fortnite leaker HypeX toont virtual reality code toegevoegd aan de Fortnite game. Dit gecombineerd met de investering van Epic Games in de metaverse, duidt erop dat de battle royale game op weg is om Fortnite VR te lanceren en zo een van de populairste metaverses te worden.

Fortnite begon als een toren- en hordeverdedigingsspel voor één speler. Nadat het battle royale-genre opbloeide, veranderde Fortnite in een cartooneske multiplayer battle royale shooter en werd het een wijdverbreid succes, met ongeveer 3 miljoen gelijktijdige spelers die zich dagelijks bij het spel aanmelden, volgens PlayerCounter.

Nu verandert Fornite verder in een sociale ontmoetingsplaats met online concerten van sterren als Ariana Grande.

Dit verandert nu echter in virtual reality, aangezien Epic Games eerder dit jaar 2 miljard dollar heeft verworven (van bijvoorbeeld de LEGO Group en Sony) voor het bouwen van een eigen metaverse, waardoor deze digitale ontmoetingsruimte een sociaal VR-platform wordt.

Het nieuwste in deze ontwikkeling is dat er VR-code is toegevoegd in Fortnite voor ondersteuning van Oculus Quest en Meta Quest 2, waardoor het kan functioneren binnen virtual reality met een first-person perspectief – zie onderstaande Tweet.

Wanneer virtual reality-ondersteuning wordt geïntegreerd voor Fortnite, zal dit snel leiden tot meer VR-gebruikers en de populariteit van de metaverse, wat een sterke concurrentie vormt voor wat Meta bouwt met zijn Horizon-platforms. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit allemaal uitpakt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.