Freefly VR bril

De Freefly VR bril is één van de vele VR brillen die werkt volgens het Google Cardboard principe. het is een van de betere brillen die eigenlijk niet te vergelijken valt met ander Mobile VR brillen, het is de eerste premium kwaliteit Mobile VR bril die op de markt is gebracht. maar staat de prijs gelijk aan de kwaliteit ?

Wat krijg je erbij?

De VR bril wordt in een compacte stevige case geleverd, het design van de case ziet er meteen al strak uit. In deze case zit een handleiding, schoonmaakdoekje en de bril zelf. De lenzen en hoofdband zien er degelijk uit en de hoofdband voelt comfortabel aan. De voorkant van de bril ziet er echter heel rommelig uit met allerlei uitstekende onderdelen.

Hoe werkt de Freefly VR?

Het systeem van de Freefly is in principe hetzelfde als het Google Cardboard systeem. Je plaatst de smartphone aan de binnenzijde van de buitenklep van de bril. dan start je de app op via je smartphone en zet je met verschillende schuifjes je telefoon vast. Je kunt nu alle kanten op bewegen maar de telefoon zal niet meer verschuiven, buitenklep kun je daarna dichtmaken met een simpel kliksysteem. De bril biedt een vrij ruim zichtveld van ruim 120 graden, hierdoor is het zichtveld vele malen groter dan de Cardboard en wordt de ervaring ook beter.

bekijk hier onze eigen cardboard.

Comfort

De bril zelf is erg licht, dus makkelijk om hoofdbewegingen mee te maken. De band is stevig en erg comfortabel, bovendien is deze makkelijk te verstellen. Het gedeelte van de bril dat tegen je gezicht aankomt is bekleed met een soort stof dat te vergelijken is met de stof op koptelefoons, een soort nep leer waardoor het dragen erg aangenaam wordt.

Design en Kwaliteit

Het design van de Freefly is erg simpel, de klep waar je de telefoon aan vast maakt kan dicht waardoor je telefoon niet zichtbaar is en het geheel er netter uitziet. Helaas is de afwerking van de onderdelen rondom de klep aanzienlijk minder gedaan, hierdoor zie je allemaal uitstekende onderdelen wat toch jammer is. Een ander minpunt is dat de lenzen niet verstelbaar zijn, hierdoor kun je net niet de volledige scherpte behalen voor de ultieme ervaring, ook als je een iets grotere neus hebt zal je deze niet goed kwijt kunnen in deze bril.

Glide Controller

Als je nu de Freefly VR bril besteld, krijg je de Glide Wireless Bluetooth Controller er gratis bij. Wij hebben de bril echter in de beginfase van de distributie besteld en hebben dus geen controller bijgeleverd gekregen. Ik heb de bril dus moeten reviewen zonder de controller erbij en dat was erg jammer, want met de controller erbij had ik een iets beter beeld gekregen van de bril tijdens het gamen en bewegen in verschillende apps.

Prijs

De adviesprijs van de Freefly is € 68.00,- dit is een meer dan redelijke prijs aangezien de bril voorzien is van alle comfort en het materiaal van de beste kwaliteit is. De Glide controller kost van zichzelf rond de €18,- dus dan zou de prijs van de bril alleen op €50,- liggen. dit is op dit moment een van de beste kwaliteit brillen op de markt, door het grote blikveld en de premium kwaliteit materialen die gebruikt zijn is deze bril de € 68,- meer dan waard.

Specs

Geschikt voor smartphones4.7 inch – 6.1 inch
Verstelbare lenzenNee
Beschermkussen binnenzijdeJa
Verstelbare hoofdbandJa
KleurZwart
InhoudBril, handleiding, schoonmaakdoekje
MateriaalKunststof
Gewicht155 gram
Adviesprijs€68.00

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.