ClickCease

Futuristische, dunne en lichte VR-headset van dochteronderneming Panasonic: Shiftall

vr expert- meganex

Het moederbedrijf van Panasonic, Shiftall, bekend van de massaproductie van IoT-apparaten en body tracking, onthult een slanke en futuristisch ogende virtual reality-headset met de naam MeganeX. Een esthetisch ontwerp dat alleen mogelijk is door de Pancake-lens technologie. Shiftall compenseert dit met een high-fidelity Kopin MicroOLED-display, dat bekend staat om de zwakke perceptie van het scherm.

Dochteronderneming van Panasonic, Shiftall onthult futuristisch ogende VR-headset

De in Tokio gevestigde dochteronderneming van Panasonic, Shiftall, kondigt een MicroOLED en futuristische virtual reality-headset aan: MeganeX. Shiftall is gespecialiseerd in IoT-oplossingen (Internet of Things) en technologieën voor huishoudelijke apparaten. Maar is ook de maker van het body tracking-systeem HaritoraX dat compatibel is met SteamVR. 

Het nieuwe VR-apparaat komt naar verwachting in het voorjaar van 2022 en heeft een prijs van rond de 900 dollar.

De headset, met zijn futuristisch ogende, Steampunk design lijkt zowel qua design als specificaties op de door Panasonics in 2020 aangekondigde VR headsets. Een realiteitsproduct van Panasonic dat veel aandacht kreeg op CES 2020. Met zijn weergave getrouwheid en nieuwe design esthetiek.

Interessant is dat Shiftall bekend staat om zijn toonaangevende body tracking-systeem, HaritoraX, dat gebruik maakt van inertiële meeteenheden op een gedragen riem om het menselijk lichaam te volgen via versnellingsmeters en gyroscopen.

Maar met het “team gespecialiseerd in IoT-ontwikkeling en massaproductie” van het bedrijf, is het niet moeilijk te begrijpen waarom Panasonic Shiftall koos om zijn virtual reality focus naar hen over te hevelen.

Bovendien beschrijft de CEO van Shiftall, Takuma Iwasa, in een video uit 2020 zijn relatie met Panasonic als het aanbieden van “een kleine hoeveelheid massaproductie”, zodat Panasonic “[nieuwe producten] op de markt kan uitproberen en testen.” Dit kan erop wijzen dat de MeganeX in beperkte hoeveelheden zal worden uitgerold om de geschiktheid voor de markt en de haalbaarheid te testen.

MeganeX specificaties

Beeldscherm: 1,3inch Kopin OLED Microdisplay 5.2K (2.560 × 2.560 per oog), 10bit HDR / 120Hz.
Lensontwerp: Pancake-optiek, in tegenstelling tot de Fresnel-technologie.
Processor: Qualcomm Snapdragon XR1.
Aansluiting: DisplayPort Alt Mode op USB-C of DisplayPort + USB2.0: aansluiting met conversiebox (meegeleverd).
Compatibiliteit: SteamVR, met ondersteuning voor andere platforms in de toekomst.
Tracking: 6DOF inside-out head tracking.
Geluid: ingebouwd luidsprekersysteem.
Gewicht: 250 g.
Prijs: rond de $900.

De pannenkoeklens achter de MeganeX

Wat de nieuwe designesthetiek van de MeganeX mogelijk maakt, is de technologie van de pannenkoeklens. Het lensontwerp zorgt ervoor dat virtual reality headsets krimpen en veel van hun gewicht verliezen. Dit zorgt voor een stijlvoller en toegankelijker ontwerp dat aantrekkelijk is voor een breder publiek. Concurrerende VR opties die gebruik maken van dezelfde Pancake optiek zijn de HTC Vive Flow en EM3 Ether. Huawei, Pico en Meta maken volgens geruchten ook gebruik van zo’n revolutionair lensontwerp.

vr expert- meganex

Er is echter een complicatie in de Pancake-technologie die een helderder beeldscherm vereist. De reden is dat lichtstoringen worden veroorzaakt door de gepolariseerde elementen in de lens die het licht van het beeldscherm heen en weer weerkaatsen. Kortom, hoe meer het licht weerkaatst, hoe donkerder het werd. Gelukkig is de eerste ontvangst van de nieuwe MeganeX met zijn MicroOLED-display positief, waarbij geen melding wordt gemaakt van een donkerder wordend display.

Conclusie

Het lijkt erop dat Panasonic’s eerder getoonde prototypes en concepten van VR-headsets zijn eerste schreden zet op de VR-markt via zijn dochteronderneming Shiftall. Verder zijn er aanwijzingen dat de nieuwe headset MeganeX voor Panasonic een testmarkt zal zijn om zich verder op de VR-markt te vestigen. De MeganeX zal naar verwachting vanaf voorjaar 2022 verkrijgbaar zijn en heeft een prijskaartje van 900 dollar.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.