Game Ontwikkelaar Insomniac komt met drie VR spellen

Als er een nieuwe spelcomputer op de markt komt bestaat de eerste lichting spellen vaak uit een handvol goede titels en een grote keuze aan games die snel vergeten worden. Bij systemen die gebruik maken van nieuwe controllers en besturingssystemen duurt het even voor de ontwikkelaars echt goede spellen maken. Zo is het ook met VR headsets. De meeste spellen lijken op veredelde tech demo’s. Insomniac is de studio die verantwoordelijk was voor spellen als Ratchet en Clank, Spyro the Dragon en Sunset Overdrive. Zij hebben drie titels aangekondigd voor de Oculus Rift. Zijn dit de titels waar de gamers op wachten?

Edge of Nowhere

Dit spel lijkt wel een beetje op Tomb Raider en Uncharted. Je bekijkt de wereld vanuit het “third person perspective”, dus je ziet het karakter op het scherm.

Het speelt zich af in een omgeving van bergen en ijsrotsen, het spel is een kruising tussen actie en horror. Je bestuurt het spel met de bekende Xbox controller, de headset wordt voornamelijk gebruikt voor een ruimer gezichtsveld.

Edge of Nowhere | Insomniac Games

Feral Rites

Dit spel word ook vanuit de derde persoon gespeeld, of beter gezegd het derde dier. In dit actie-avontuur spel moet je de strijd aangaan met sterke opponenten terwijl je zelf dierlijke krachten op kunt wekken.

Feral Rites | Insomniac Games

Het is een vechtspel waarin je vrij rond kunt lopen. De VR zal gebruikt worden voor de speciale “finishing moves” wanneer je de tegenstander de laatste en fatale slag geeft.

The Unspoken

Dit spel is vanuit het “first person perspective”, jij staat dus in het spel met virtuele handen. Die beweeg je met de Oculus Rift Touch controllers. Je kunt bewegingen maken waarmee speciale krachten worden losgelaten op jouw tegenstanders.

Review: The Unspoken – Destructoid

Door te voorspellen welke krachten die tegenstanders gaan toepassen kun je een strategie bepalen. Dit spel maakt goed gebruik van de mogelijkheden in Virtual Reality, mede dankzij de Touch controllers.

Alleen voor Oculus

Hoewel de Rift en de HTC Vive beide op een PC werken met dezelfde specificaties komen deze drie spellen alleen maar uit in de Oculus Store. De spellen worden gefinancierd door Oculus Studios, daarmee hopen ze gamers over de streep te trekken en de Vive te laten liggen.

Oculus_Rift_S_Set Kopen

Dat betekent niet dat spellen exclusief met de Rift gespeeld kunnen worden, het houdt alleen in dat je de spellen exclusief via de Oculus Store kunt aanschaffen. Er zijn al diverse spellen voor de Rift die ook speelbaar zijn op de Vive.

Deze exclusieve titels zaaien verdeeldheid, fragmentatie kan de verkopen van VR headsets nadelig beïnvloeden. Daarmee hebben de makers van VR headsets een dubbele uitdaging; samen moeten ze VR technologie tot een succes maken, en tegelijkertijd moeten ze concurreren om de klanten voor zich te winnen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.