ClickCease

Jeager Pilot

Op Comic Con in San Diegeo toont Legendary Pictures nieuwe game die volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van de Oclus Rift. Pacific Rim : Jeager Pilot punt inspiratie uit gelijknamige film van Guillermo del Toro die vorig jaar in de bios verscheen en voor een actiefilm vrij goed werd ontvangen.

Drift with Rift.

In de game kruipt de speler in de gepantserde huid van een Jaeger, een gigantische robot die het face to face komt te staan met monsters uit de diepte van de oceaan.  Eerder verschenen games zoals Mechwarrior & Steel Battalion lieten gamers het al vliegend, rennend en schietend opnemen tegen anderen. De toevoeging van Virtual Reality aan deze al best toffe mix van gameplay-elementen zal zonder twijfel het genre naar een hoger niveau tillen. De pakkende titel Drift (het overnemen van de robot met je bewustzijn) with Rift dekt wat mij betreft de lading dan ook goed.

Comic Con Demo

Bezoekers van Comic Con, het jaarlijks terugkerende event omtrent comics, games en andere nerdachtig vermaakt, kunnen een drie minuten durende demo spelen.  De gamer neemt plaats in één van de drie Oculus Rift Stations en wordt gelijk getransporteerd naar het hoofd van een immense Jaeger. Klaar om de strijd aan te gaan met een Kajju. Voor degene die het niet film niet gezien hebben, dit zijn een soort Godzilla-on-steroids achtige wezens uit een ander universum.

Zodra de bezoeker plaats neemt wordt de headset en hoofdtelefoon geplaats en vervaagt het groene scherm om vervolgens plaats te maken voor de binnenzijde van een Jeager. Ook hier zien we weer de volledige 360 graden ervaring terug. Kijk je boven je dan zie je het plafond, onder je het immense mechanische bodywork en achter je de achterzijde van het hoofd. Waar je ook kijkt, je bent volledig ondergedompeld in de wereld van Pacific Rim.

Ready for battle

Je krijgt niet lang de tijd om te genieten van de omgeving want je hoort al snel een stem die je verteld zijn kant op te kijken. Pas dan realiseer je je dat niet alleen bent maar er een tweede piloot aan boort is. Deze copiloot verteld blij te zijn met je aanwezigheid maar dat je snel je kop er bij moet krijgen want het gaat heel snel flink los. Precies op dat moment begint de omgeving te trillen en zie je een gigantische Kajju op je af stormen.  De woorden Get Ready galmen door je hoofd en je ziet je armen samen met die van je copiloot omhoog komen om een flinke elleboogstoot uit de delen.

In de demo ben je nog niet in staat deze bewegingen zelf  uit te voeren, you’re just along for the ride. In de toekomst is dit echter wel mogelijk en zal de ervaringen nog interactiever en intenser maken. De elleboog landt echter precies op de neus van Kajju. Dit maakt hem echter alleen maar pissig en voordat je het doorhebt ontvang je een flinke kopstoot. De Jager begint te wankelen en binnen no time wordt je copiloot door een klauw van Kaiju uit zijn stoel gerukt. De drift begint te vervagen en zodra de connectie wegvalt, eindigt de demo.

Dit is een game waar wij reikhalzend naar uitkijken. Het is al een tijdje terug sinds een goede mech game uitkwam en de integratie met Oculus Rift voegt een compleet nieuwe dimensie toe aan de gameplay. De release datum is nog onbekend, op Comic Con wordt gehint naar 2017. Nog even geduld hebben dus voordat je controle kan nemen over een Jaeger en de strijd aan kan gaan met met monsters, mechs en hopelijk vrienden.

 

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.