ClickCease

Vox Machinae

Vox Machinea legt de lat hoog voor elke game die zich waagt op een slagveld gedomineerd door big ass Mechs. Het gevoel van immersie is er één die ik nog niet eerder ervaren heb bij een vr game. Vox Machinea is een must-play vr game voor iedereen die in het bezit is van een Oculus Rift. Het verhaal is nietszeggend en de gameplay verveelt snel, maar wat heb ik genoten van het rondstampen in mijn killer robot..

Verhaal

Grondstoffen op aarde zijn schaars en de mens wijkt uit naar verre planeten om daar de boel leeg te trekken. Dit doet men niet met vredelievende graafmachines maar zoals de mens eigen is met geweld, veel geweld. Weapon of choice zijn gigantisch Grinders die (natuurlijk) meer knallen dan graven. Jij neemt plaats in één van deze apparaten en brengt zoveel mogelijk destructie om de mensheid te redden van de ondergang. Ja, het verhaal is flinterdun maar dat maakt geen fuck uit. Knallen in een Mech is awesome!

Beeld en geluid

Vox Machinae ziet er geweldig uit. Alleen plaatsnemen in de cockpit en staren naar alle knopjes, schermpjes en rateltjes maakt deze vr game al de moeite waard om te checken. De details zijn ongekend en tillen deze game naar een niveau dat ik nog niet eerder heb gezien. De omgeving en andere Mechs zien er prima uit maar het leven buiten de cockpit is een stuk minder fraai. De vormgeving van de snerpende lasers en blazende rakketen kunnen bovendien wat strakker. Wanneer je een andere Mech aan stukken knalt wordt je bovendien geconfronteerd met een vrij summiere explosie, die erg cartoony is vormgegeven. Het geluid van je stampende, schrapende en beukende Mech is prima uitgewerkt maar klinkt nog ietwat goedkoop. De soundstrack is lekker opzwepend en draagt bij aan de adrenaline verhogende gameplay.  Ik moest wel gniffelen om de A.I die je tijdens de introductiemissie belachelijk maakt, ook al doe je alles in één keer goed.

Gameplay

De gameplay is leuk in zijn eenvoud en wordt uitgebreid toegelicht in de tutorial. Vox Machinea is niet veel meer dan knallen en af en toe een stap opzij doen zodat je zelf niet aan gort geschoten wordt. De hoofdmoot is echter wel goed uitgewerkt. Het kapot schieten van je tegenstander met lasers en raketten voelt goed aan en de voldoening is groot wanneer de vijandige Mecht uit elkaar ploft.  Voor degene die liever up close and personal de strijd aangaan is hand-to-hand combat de uitkomst. Het rammen en beuken met je Mech is zenuwslopend. Zoek je het liever hogerop? Geen probleem! Je Grinder is in staat behoorlijke stukken te vliegen. Dit  zorgt voor een meer dynamische strijd op de vrij vlakke buitenaardse landschappen.  Of je nou rent, vliegt of schiet het is essentieel dat je rekening houdt met je overheat meter. Wordt je Mech te warm dan ben je machteloos en wordt je zonder genade tot schroot gereduceerd.  De game die nu te downloaden betreft een Prototype, oftwel een demoversie. In de uiteindelijke versie heb je meer Mechs, wapens en strijdtonelen. Dat is maar goed ook want de game begon mij naar een aantal keer behoorlijk te vervelen.

Controls

Het besturen van je Mech gaat verassend soepel voor zo’n kolossaal stuk staal. Input vanaf je controller of toetsenbord wordt nauwkeurig vertaalt naar de game. Wat Vox Machinae uitstekend doet is het registeren van je hoofdbewegingen. Kijk je naar rechts of links dan kun je de cockpit in al zijn glorieuze details bekijken.  Dankzij de 6DOF van de Rift kun je tevens naar voren en achteren leunen wat de immersie verder verhoogt. Nauwkeurig richten is tevens mogelijk door simpelweg naar je beoogde doelwit te kijken.

Specs, releasedate en prijs

Zoals met bijna elke Rift game heb je een behoorlijk sterke pc nodig. Reken op minimaal een i5 processor en een 1Gb videokaart. De optimale ervaring heb je echter met een i7, 2GB videokaart en een SSD. De releasedate alsmede de prijs van de game zijn nog onbekend. Je kunt de demo downloaden via de site van Oculus.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.