ClickCease

GDC: SteamVR, Morpheus & TitanVR!

Begin volgende maand vind in San Francisco de jaarlijkse Game Developers Conference plaatst. Gedurende dit event worden vaak enkele grote aankondigingen gedaan door ontwikkelaars. Op het gebied van virtual reality komt het belangrijkste nieuws van Valve, Sony en wellicht NIVDIA. De eerste twee partijen maken meer bekend over respectievelijk Valve’s Steam VR & Sony’s Project Morpheus voor de PS4. NVIDIA schijnt een aankondiging te doen die de vr/game wereld weleens op zijn kop kan gaan zetten…

Valve’s Steam VR

Dat Valve werkt aan een vr bril en platform is natuurlijk al langer bekend. Vorig jaar doken er al enkele foto’s op van een vr bril en lanceerde het bedrijf Steam VR. Deze extensie van het welbekende gameplatform maakt het mogelijk onder andere Half Life 2 met de Oculus Rift te spelen. Wat ondergetekende één van de leukste vr ervaringen vond.  Geïnteresseerde kunnen zich in elk geval al melden voor een Dev Kit via de site van Valve. Ik verwacht dat ook dat er volgende week meer bekend wordt over de hardware en werking van SteamVR.

Het noemen van een releasedate en prijs is goed mogelijk aangezien het bedrijf al langere tijd werkt aan het vr project en ook meer bekend maakt over andere Steam hardware. Zo wordt er meer bekend over SteamOS en de bijbehorende controller.  Natuurlijk kwamen er direct al geruchten en wensen op gang over een mogelijke release van het langverwachte Half Life 3.  Dit zou een aanschaf van een SteamVR of SteamOS voor heel veel gamers erg interessant maken.

Sony Project Morpheus

Sony heeft sinds de aankondiging en enkele hands on previews weinig logsgelaten over Project Morpheus, het virtual reality project voor de PlayStation. Het bedrijf belooft echter gedurende de GDC meer info te geven over dit illustere project. Tijdens een presentatie van maar liefst vier uur geeft het bedrijf meer details en hopelijk de kans om een verbeterde versie uit te proberen. Het bekendmaken van een prijs of exacte releasedate lijkt mij wat voorbarig. Mijn verwachting is dat Sony een indicatie geeft dat Project Morpheus ‘eind 2015’ te koop is.

Nvidia’s Titan VR

Een aankondiging die bij veel partijen onder de rader is gebleven komt van Nvidia. Deze hardwareproducent gaat waarschijnlijk ook een duit in het virtual zakje doen met de aankondiging van hun eigen VR Concept (bril?) Titan VR. Het bedrijf heeft een uitnodiging de deur uit gedaan waarin de hoogste man van het bedrijf rept over een iets wat ‘5 jaar in de maak is’ en de ‘toekomst van gaming opnieuw definieert’. Dit nieuws komt van meerdere, betrouwbare bronnen volgens VRFocus. Ik ben persoonlijk erg benieuwd naar wat de hardwareproducent aankondigt. De toekomst van gamen opnieuw uitvinden is namelijk een behoorlijk bold statement. 

Goed, genoeg om naar uit te kijken dus volgend week op de GDC.  Zodra er meer bekend is lees je het hier natuurlijke als eerste.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.