Gear VR is de absolute leider in VR-headsets

Gear VR is de absolute leider in VR-headsets

Je hebt desktop gamers en console gamers. Veel desktop-gamers hebben jarenlang op console-gamers gekeken. Door slechte conversies en ontwikkelaars die een game voor 2 verschillende doelgroepen moesten maken, was er regelmatig haat en jaloezie tussen de gamers die een muis voor de pc gebruikten en gamers die een controller voor de televisie gebruikten. Een vergelijkbaar fenomeen gebeurt nu in Virtual Reality. De liefhebbers van ‘echte’ VR zoals de Oculus Rift en HTC Vive kijken neer op de mobiele VR-apparaten zoals Gear VR en de Google Cardboard. Sommige critici beweren dat zelfs de VR-ervaring van een mobiele oplossing de technologie in een slecht daglicht heeft gezet. Als we naar de verkoopcijfers kijken, is het duidelijk dat er één winnaar is; de Gear VR.

De Gear VR is toonaangevend

De bescheiden Gear VR van Samsung gaat vaker over de toonbank dan alle andere VR-headsets bij elkaar. Google Cardboard-houders zijn niet meegeteld. We kijken naar de Oculus Rift, HTC VIVE, Playstation VR en de Google Daydream. Karton is geen specifiek VR-systeem, maar een functie voor Android (en in minder opties voor Apple).

In 2016 zijn er in totaal 6,3 miljoen headsets verkocht waarvan 4,51 miljoen Samsung Gear VR huren-exemplaren. Duidelijkheidshalve betreft het voor de overige toestellen schattingen. Samsung is de enige aanbieder die hun verkoopcijfer heeft aangekondigd. Opvallend is de Oculus Rift, de VR-headset die deze nieuwe fase van VR op gang bracht, met 240.000 stuks onderaan de top 5 staat. Zelfs de Daydream die in het laatste kwart van 2016 is geïntroduceerd; heeft 20.000 stuks meer verkocht. Ook de Pico Neo 3 is erg populair. Nyko heeft een gamepad gemaakt voor de Gear VR.

Playstation VR scoort erg goed

Hoewel de PS VR 750.000 verkochte exemplaren ver onder de 4,51 miljoen headsets van Gear haalt, kan Sony niet klagen over het succes van de PS VR. Vooral als je je realiseert dat je een ps4 nodig hebt om de headset te gebruiken. De prijs voor een PSVR begint met € 399, – terwijl je voor € 99, ​​- een Gear VR kunt halen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.