Gear VR Review: Please Don’t Touch Anything

Puzzelen, altijd lastig en soms zelfs frustrerend. Please Don´t Touch Anything is een game die de aspecten frustrerend en lastig erg goed accentueert. De Franse ontwikkelaars van Bulkypix hebben erg goed hun best gedaan om het de speler zo moeilijk mogelijk te maken.

Ontwikkelaar: BulkyPix

Leeftijd: Alle Leeftijden

Genre: Puzzel

Prijs: €9,99

Please don't touch anything

Omschrijving

Als jouw baas je in een kamer zet en je vraagt NIETS aan te raken, wat doe je dan? En als er een mooie rode knop op een groot paneel er gewoon om vraagt dat je snel even drukt? In “Please Don’t Touch Anything” zul je de gevolgen vanzelf meemaken, waarbij je de vraag kunt stellen “Is dit echt?”. Dit spel voor de Oculus Rift en de Gear VR is gebaseerd op het PC spel met dezelfde naam. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht om het spel wat op te frissen maar in basis is dit hetzelfde spel.

Gameplay

Dit is een puzzel spel en een mysterie waarbij je probeert de geheimen in deze ruimte te onthullen. Hoewel er behoorlijk wat humor in het spel zit met verwijzingen naar pop cultuur is het stiekem best spannend. Nu het spel in 3D is te spelen met een headset komt het spel echt tot leven.

Please don't touch anything game

Dit soort spelconcepten leent zich perfect voor VR headsets. Laat je niet misleiden door het gestileerde uiterlijk, dit spel is behoorlijk complex en kan soms best frustrerend worden omdat je vaak geen idee hebt wat je moet doen en waarom.

Graphics

Grafisch is dit spel mooi afgewerkt maar niet overweldigend. De meest toepasselijke term is “functioneel”. Je kunt aan het wiebelende armpje van je baas zien dat de statische objecten geen beperking zijn van het ontwerptalent van de makers.

Het is een professioneel vormgegeven spel met bewust een eenvoudige vormgeving. Het geluid is een belangrijk element van dit spel. Het stuurt je subtiel door het spel en houdt je scherp. De muziek geeft je duidelijk een signaal als je een puzzel juist hebt voltooid zonder teveel op te vallen.

Besturing

Je kunt dit spel zowel spelen met een controller als met de touchpad op de headset. Beide methodes werken goed. Met de controller is het een stukje eenvoudiger en natuurlijker maar het touchpad is ook toereikend om het spel te besturen.

Black light please don't touch anything

Je hoeft niet te rennen of te springen, het is en blijft een puzzelspel waarbij je de tijd kunt nemen. De besturing past daar uitstekend bij.

Conclusie Please Don’t Touch Anything

Please Don’t Touch Anything is een must voor fans van puzzelspellen en mysterie. Je wordt in een ruimte geplaatst en moet zelf gaan ontdekken wat er zich in deze ruimte afspeelt. Er zijn voldoende puzzels en afleidingsmanoeuvres om je op het verkeerde been te zetten. Hoe lang je kunt spelen hangt af van jouw puzzelvaardigheden maar er zijn meer dan voldoende uitdagingen om je urenlang bezig te houden.

De Esper spellen komen het dichtst bij deze spellen in termen van gameplay en concept. Als je reeds bekend bent met Please Don’t Touch Anything voor de PC zul je merken dat enkele oplossingen veranderd zijn maar het is niet voldoende om het spel nogmaals aan te schaffen. Voor nieuwe spelers zijn de VR versies de beste keuze omdat je veel meer onderdeel uitmaakt van het spel, het lijkt alsof je zelf in een bureaustoel zit in een mysterieuze kamer. De Oculus Rift versie is 5 euro duurder dan de Gear VR versie, maar het spel is verder identiek. Daarmee heeft de Gear VR versie een lichte voorkeur.

Als je houdt van puzzelspellen in combinatie met een mysterie dat zich gaandeweg ontrafelt kun je veel plezier beleven met Please Don’t Touch Anything. Het is een volwaardig spel dat zich reeds heeft bewezen op het PC platform. De Gear VR is een uitstekend medium om dit spel op te spelen. Naast de populaire Esper serie is Please Don’t Touch Anything weer een waardige toevoeging aan het Gear VR aanbod van puzzelgames.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.