Gelekte video toont Samsung AR-bril concept

Samsung AR glasses lite

Deze week lekte een video over twee nieuwe Samsung AR-brillen uit. Hoewel de brillen in de video waarschijnlijk concepten zijn lijkt het Koreaanse bedrijf in te gaan zetten op augmented reality voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. 

Samsung AR Glasses |  VR Expert

De beelden werden gelekt door WalkingCat, die reeds eerder informatie lekte over de Oculus Quest 2 en Lenovo’s laatste AR-bril. In de video zijn twee brillen te zien die waarschijnlijk als concept ontwikkelt zijn door Samsung. Het is dan ook onduidelijke of deze AR brillen op de markt komen.

Samsung ar glasses display | VR Expert

De Samsung Glasses Lite voor consument

De Samsung Glasses Lite is een ar bril voor casual media gebruik voor consumenten. De bril maakt het mogelijk om grote schermen in de omgeving te plaatsen voor het kijken van video’s, spelen van games of beeldbellen. Daarnaast is het mogelijk om taken zoals tekstverwerken en video editing te doen met behulp van één of meerdere schermen.

Samsung AR glasses voor de zakelijke markt

De ‘Samsung AR Glasses’ heeft meer functies dan de Lite versie. Zo is het mogelijk om in 3D te ontwerpen en met anderen te werken via holoportatie. Hiermee wordt een 3D avatar getoond van bijvoorbeeld een collega. Deze functies zien wij tevens terug in bijvoorbeeld de Hololens 2 wat indiceert dat deze bril vooral voor de zakelijk markt is.

Concept of realiteit?

De Samsung AR-brillen hebben een eenvoudig plastic montuur en zijn klein van formaat. De getoonde features vragen om techniek die momenteel nog niet in brillen van dit formaat passen. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat deze brillen met de getoonde features op de markt komen. De video geeft echter wel een mooi inzicht in de ambitie van Samsung op het gebied van augmented reality.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.