ClickCease

Giroptic 360 graden camera voor iPhone

Giroptic heeft al enige tijd een 360 graden camera op de markt genaamd “360cam”. Deze camera van €499,- is waterdicht, voorzien van een display en kan via een App worden bediend. Nu heeft dit bedrijf een nieuwe 360 graden camera speciaal voor iPhone en iPad ontwikkeld genaamd Giroptic iO. Deze compacte panorama camera werkt alleen in combinatie met een Apple smartphone of tablet. De prijs ligt met €249,- op de helft van de 360cam.

Giroptic iO voor mobiel gebruik

Deze 360 graden camera is ontworpen als accessoire voor iPhone en iPad mobiele apparaten, je kunt deze camera niet los gebruiken. Ook is de camera niet geschikt voor Android toestellen. De camera is uitgerust met twee lenzen voor een 360 graden beeld.

Je kunt foto’s maken met een resolutie van 3840×1920 pixels en video opnemen met een resolutie van 1920×960. Het is ook mogelijk om live video te streamen, bijvoorbeeld via YouTube. Omdat je een Apple Lightning aansluiting nodig hebt werkt de iO niet met Android toestellen of oudere iPhones en iPads. De camera is ook voorzien van stereo microfoons.

Klein maar beperkt

In tegenstelling tot de 360cam kun je met de iO niet in 4K resolutie filmen. Dat is begrijpelijk vanwege de prijs en de geringe omvang, toch is een verticale resolutie van 960 pixels behoorlijk laag, het beeld zal niet echt scherp zijn. De iO heeft ook geen stereoscopisch beeld, dat kun je voor deze prijs overigens ook niet verwachten.

Conclusie

De Giroptic iO is een zeer compacte panorama camera voor een redelijke prijs. Je loopt wel snel tegen de beperkingen aan omdat de beeldkwaliteit niet optimaal is, daarnaast moet je beschikken over een Apple smartphone of tablet.

Wanneer je een compacte “plug&play” oplossing zoekt voor 360 graden fotografie en video opnames biedt de iO een betaalbare oplossing. Wanneer je beschikt over een iets hoger budget kun je misschien beter een Pico G2 4K of een HTC Vive Focus Plus

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.