ClickCease

Giroptic 360Cam

Giroptic is een 360 graden camera ontworpen door een bedrijf dat gevestigd is in Lille, Frankrijk. Deze Europeanen hebben meerdere pogingen gedaan om een camera op de markt te brengen die tot dusver niet succesvol waren. De Giroptic begon als Kickstarter project dat succesvol werd afgerond.  De camera is nu al zeer lange tijd in ontwikkeling, mistte meerdere deadlines maar wordt naar verwachting in maart van dit jaar geleverd.

Mogelijkheden

Zelf spreekt Giroptic ze van de eerste Full HD 360 camera dankzij de ingebouwde drie 185 graden camera’s. De camera is op een standaard statief te plaatsen en heeft ook drie microfoons ingebouwd voor surround audio. Ook uit de hand kun je scherpe beelden maken dankzij een gyroscoop voor stabilisatie. Het gebogen LED scherm en de rubberen details geven deze camera een heel strak en verzorgd uiterlijk. Met de App en Wifi mogelijkheden kun je de camera ook op afstand bedienen. De optionele lichtnet lamp fitting is ideaal voor bewakingsdoeleinden en als baby-cam. Dan heb je ook continue stroom waardoor de standaard accuduur van 30 minuten geen beperking meer is. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de camera in het water valt want je kunt tot 10 meter diep filmen dankzij het waterdichte ontwerp. De Giroptic stitcht de beelden live en is één van de eerste camera’s die video’s direct naar YouTube kan uploaden. De camera is bovendien uitermate geschikt voor virtual reality en is compatibel met de Oculus Rift

Conclusie

De Giroptic is een mooi vormgegeven 360 graden camera met vele doordachte mogelijkheden. Het prijskaartje is fors maar daar staan hoogstaande specificaties tegenover. De lamp fitting optie biedt een meerwaarde en geeft deze camera een uniek verkoopargument. Ze zoeken ook actief naar gerelateerde producten zoals op afstand bestuurbare helikopters om de camera extra functionaliteit te bieden. De Giroptic 360 graden camera is ook geschikt voor de iphone.

Specificaties Giroptic

Aantal lenzen3
Lensspecificaties185gr fisheye 360 x 300
Filmhoek300
Videoresolutie2048×1024
Frames per seconde30
Fotoresolutie4096×2048
Zoom
BatterijLithium
DisplayCurved LED screen
GeheugenSD Card up to 64GB
Gewicht180gr
AansluitingenMicro USB
WifiJa
GPSJa
AppJa
Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.