ClickCease

Inteligloves

VR headsets bieden je de mogelijkheid om rond te kijken in een virtuele wereld in drie dimensies. Je kunt er zelfs in rondlopen, bewegen en objecten manipuleren. Die beweging en interactie wordt meestal tot stand gebracht met een standaard spelcontroller zoals die van een Xbox of Playstation. Maar nu is het mogelijk om net als Tom Cruise met je handen te navigeren dankzij Inteligloves, een van de vele vr controllers die vanaf dit jaar op de markt komen. 

Echte student in een virtuele wereld

Constantinos Miltiadis is een student aan de universiteit van Zurich. Hij was onder de indruk van de realistische ervaring die een Oculus Rift kan bieden. Je wordt compleet in de virtuele wereld gezogen. Maar er ontbrak iets, hij keek automatisch naar zijn handen, en daar gebeurde niets. Daarom besloot hij een soort handschoen te ontwikkelen waarmee handbewegingen direct geregistreerd konden worden in de vr De handschoenen werden op de computer ontworpen en via een 3D printer uitgeprint met elastisch PLA materiaal.

Daarnaast gebruikt hij een Kinect camera, de 3D camera van de Xbox, in combinatie met Omnitracker software om bewegingen te registreren. Daarmee kan een hoek van 83 graden realtime worden geregistreerd. Als headset gebruikt hij een smartphone in een VR bril houder. Helaas ben je daarmee nog niet klaar, je hebt ook flexibele sensoren nodig, een draadloze module, inertie meter, accelerometer, gyroscoop en een digitale kompas. Uiteindelijk een flinke investering dus, wellicht is een kant-en-klare oplossing zoals Control VR een betere optie.

Betaalbaar en functioneel

Dankzij 3D printing en bestaande technologie zoals smartphones kunnen de kosten redelijk laag worden gehouden. En vanwege het draadloze ontwerp geeft deze methode een grote bewegingsvrijheid. Zelf ziet Miltiadis dit niet als een besturing voor schietspellen, dat wordt naar zijn mening te realistisch. Hij wil het concept lievere toepassen bij virtuele tours van bijvoorbeeld musea waar werkelijkheid en virtuele realiteit naadloos in elkaar op kunnen gaan.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.