ClickCease

Google Glass Enterprise Edition: herboren voor professionals

Google loopt vooruit op de concurrentie met betrekking tot Virtual Reality en Augmented Reality. Met de Google Glass liep de zoekmachine gigant iets verder vooruit dan de bedoeling was. Deze AR bril kreeg veel kritiek te verduren, en leek roemloos ten onder te gaan.

AR Applicaties

AR app voor Google Glass laten maken?   AR app laten maken

Toch heeft Google niet stilgestaan en komen ze nu met de Google Glass Enterprise Edition die specifiek gericht is op professionals. Gaat Google hiermee de strijd aan met de Microsoft Hololens en de smart brillen van ODG?

Nieuw model, nieuwe doelgroep

De nieuwe mobiele AR bril is voorzien van een groter display, het frame is in te klappen, de accuduur is langer en er gaat een compacte Atom processor schuil in deze editie. Bedrijven als DHL, Boeing en General Electric maken reeds gebruik van de nieuwe versie binnen hun bedrijf.

DHL kan 15% efficiënter werken dankzij het Ubimax systeem waarmee realtime instructies worden weergegeven, dokters kunnen met de “Remote Scribe” app van Augmetix 20% tijd besparen met papierwerk zodat ze 50% meer tijd kunnen besteden aan hun patiënten terwijl de app alles noteert. Een voordeel ten opzichte van de Microsoft Hololens is de omvang, Google Glass is opvallend compact. Aan de andere kant heeft Glass niet de diepte scanner die de Hololens wel biedt.

Google Glass Explorer Edition

In 2013 kwam de Explorer Edition op de markt voor 1500 dollar. Het was nog geen volwaardig consumentenproduct, hoewel de drempel om deze AR headset aan te schaffen laag was voor de nieuwsgierige consument met een dikke portemonnee. Iedereen kon voortaan met een Augmented Reality bril rondlopen met ingebouwde microfoon voor gesproken commando’s en een videocamera. Google kwam ook met de Daydream view die snel afgeprijsd werd

Dat was tevens het grote kritiekpunt; het was mogelijk alles en iedereen om je heen vast te leggen waarmee schending van privacy op de loer lag. Daarnaast zag deze bril er niet echt elegant uit. Hoewel het concept zeker niet verkeerd was, had Google zich op de verkeerde markt gestort en de AR bril leek een zachte dood te sterven.

Nieuw leven voor Google Glass

Met de Enterprise Edition mag je alleen op uitnodiging deze bril aanschaffen, en de prijs wordt alleen op aanvraag bekend gemaakt. Omdat de nieuwe versie gebruikt zal worden in professionele situaties is de angst voor privacy schending veel minder, het is nu vooral een product om de productiviteit te verhogen. Sinds de laatste update kan Glass ook overweg met Bluetooth apparaten zoals een extern toetsenbord of een muis.

De meeste grote spelers in Augmented Reality richten zich vooral op het bedrijfsleven, daarmee ligt het speelveld voor de eindconsument open voor Apple. Of gaan zij ook ontdekken dat de markt voor professionals interessanter is?

Meer weten over het inzetten van AR in jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een AR demonstratie of workshop aan.

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.