ClickCease

Google & Jaunt gaan samenwerken aan virtual reality cinema

Google zet vol in op 360 graden video, dat werd duidelijk tijdens afgelopen I/O waar onder meer het videoplatform Jump en de samenwerking met GoPro werd aangekondigd. Vandaag maakte JauntVR bekend ook met de zoekgigant samen te gaan werken aan ‘High-End, Cinematic Virtual Reality (VR) Experiences’.

Jaunt VR wordt belangrijkste speler vr cinema

Jaunt is nu al zo’n beetje de grootste speler op de 360 video markt en levert sinds vorig jaar al indrukwekkende 360 graden video’s voor zowel de Oculus Rift als mobiele apparaten zoals Google Carboard.  Zo publiceerde zijn onder meer van video’s van Paul McCartney in concert en aankomende vr films zoals The Mission.

Nu wordt dus bekend dat Jaunt de belangrijkste leverancier van virtual reality content aan Google en zijn partners wordt.  Deze samenwerking zorgt ervoor dat Jaunt veel meer content kan leveren en een veel groter publiek bereikt.  Het is vrijwel zeker dat deze samenwerking ervoor zorgt dat Jaunt de belangrijkste speler op de vr cinema markt wordt.

Vroegtijdige toegang tot Jump

Het 360 graden videoplatform van Google gaat zorgen voor een snelle adoptie van de nieuwe techniek onder zowel consumenten als bedrijven.  Jaunt heeft nu vroegtijdig toegang tot dit nieuwe platform waarvan niet duidelijk is wanneer andere partijen er mee aan de slag mogen.  De early acces van Jaunt zorgt er wel voor dat het platform een vliegende start krijgt met waarschijnlijk voldoende interessante content.

Wanneer de eerste content van Jaunt via Jump verschijnt is nog niet duidelijk. Het lijkt logisch dat voor het begin van volgend jaar, wanneer er diverse vr brillen op de markt zijn, het platform van Google online gaat.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.